eMoSHiT

Bereid je voor op veel woorden

en nog meer gevoelens

more

LET US LOVE WINTER.

Zita Theunynck // maandag, 28 december 2015


De winter en ik hebben een moeilijke relatie.

Zeker na kerstmis. Want vanaf nu is het niet meer ‘jeuj winter’. Vanaf nu is het gewoon ‘winter’. Het gezellige-onder-fleecedekentjes-naar-melige-en-rotslechte-kerstfilms-kijken-dronken-worden-en-vrede-voor-iedereen-roepen: dat deel van de winter hebben we nu gehad. Nu is het gewoon nog doorzetten en volhouden tot de lente er is.
Dit deel van de winter is voor mij:

  1. Koud, nat, winderig weer en kale bomen zonder bladeren.
  2. Fietsen in dat koud, nat en winderig weer.
  3. Vloeken op de wind en de wereld in het algemeen terwijl ge op de fiets zit: ‘wind, serieus, waarom doet gij dit?’; ‘dit is zoooo oneerlijk, mijn leven is oneerlijk, ik wil al niet meer naar dat feestje’. En op de terugweg: ‘serieus, zijt gij nu gekeerd? Meent gij dees Wind? MOTHAFUCKER!’.
  4. Elke dag pijn lijden bij het opstaan, omdat het ZO DONKER IS, en ik bedoel dat niet metaforisch ofzo. Ik bedoel dat echt letterlijk.
  5. Niet meer willen sporten, want het is vochtig en donker buiten en het regent, en dan wordt mijn haar nat. En heb ik al gezegd dat het veel donker is buiten?
  6. Veel bleiten in de zetel. Voor onnozele dingen, omdat ge iets fout hebt gedaan op uw werk, of omdat ge uw lief twee weken niet gaat zien (‘serieus, da’s 14 dagen, dat is twee keer knipperen en voorbij’, denk ik dan daarna als ik weer mezelf ben) of omdat ge gevallen zijt op straat met uw witte broek. Echt gebeurd, allemaal.
  7. Het doorstaan van de jaarlijkse winterblues door een tekort aan Vitamine D. Zie ‘4. bleiten in de zetel’ (en eigenlijk alle vorige redenen).

Daarom dat ik pisnijdig word van quotes als deze.

in de winter - 3 - DEEL 1

Ik wil de verzinner van deze quote graag elke dag van zijn leven als het pikkedonker en heel koud is, brutaal wakker maken. Maar dat gaat niet helpen natuurlijk. Daarom dacht ik: laat ik op zoek gaan naar iets dat leuk is aan de winter. Eerlijk. Ik heb niets gevonden. Het goede is, als er niets is, dan mag jezelf iets uitvinden. Daarom heb ik deze regel  opgesteld.


In de winter moogt ge na 8 uur uw eten in de zetel voor de tv opeten


U mag er vrijblijvend gebruik van maken. Ga in vrede.

 

in de winter - 3

 

 

Zita Theunynck

Over Zita Theunynck

Zita schrijft als scenariste voor televisie. Voorlopig toch, met televisie weet je nooit. In haar vrije tijd, stuurt ze graag lange sms'en naar haar vrienden en probeert ze een recept te vinden waarmee ze zo'n blok tofu eindelijk lekker klaar kan maken. Of ze zit voor televisie pindanootjes te freten, dat kan ook. Zita heeft deze bio geschreven op de trein net voor ze moest afstappen. Ze hoopt dat dit niet opvalt.'

Eén reactie op “LET US LOVE WINTER.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.