eMoSHiT

Want ons leven is soms een puinhoop

Maar wel een hele mooie

more

Zita is naar Londen geweest. Sara vraagt zich enkele dingen af.

Zita Theunynck // zondag, 10 januari 2016


Eten, lezen en reizen. Dat zijn onze favoriete dingen. Wij delen dat graag met jullie.

Wij reizen altijd op basis van mond-aan-mond aanbevelingen: met andere woorden wat onze vrienden en vriendinnen (eventueel kennissen, maar dat is echt maar heel soms) aanraden. En die vragen wij dan heel veel dingen. Dat heet op café gaan en dat is tof. ‘Waarom was het zo goed?’; ‘Wat kan je daar eigenlijk gaan doen?’; ‘Als je deze bestemming moet raten tegenover Londen, hoe goed is ze dan?’; ‘Voor welke reiziger is dit een leuke bestemming?’.

Enfin, één iemand reist. De andere vraagt zich een paar dingen af. Dat is het concept.
Hopelijk zijn jullie er iets mee.
We beginnen met enkele bestemmingen uit 2015. Het is januari dus nu mag dat nog.
REIS 1: LONDEN

1. Zou je nog altijd naar Londen gaan als de reis twee dagen (te voet!) zou duren?
Shit. Dat is een moeilijke vraag. Want Londen is echt een hele leuke stad. En ik hou eigenlijk heel erg veel van stappen. Maar 2 dagen. 2 volle dagen. Weet jij hoeveel vakantiedagen ik heb?  Niet genoeg om 2 dagen te stappen naar mijn bestemming, zoveel is zeker.
Behalve…. Behalve natuurlijk als jij mee stapt. Mmm, eigenlijk is dat wel een goed idee. Gaan we samen te voet naar Londen??! Wat denk je. De reis is de bestemming: snap je?

Nog één vraagske: Gaan wij daar eigenlijk ooit in 2 dagen geraken?

 

2. Heb je iets in Londen gezien dat je mee naar huis wilde nemen maar dat te groot was?

 •  Het restaurant Fifteen van Jamie Oliver, inclusief de obers. Direct, in mijn zak.
IMG_1149

zie hoe prefect de dingen op deze tafel staan

 • Het stijlgevoel van mannen in Londen.
 • Britse vloekwoorden, zoals ‘You crazy buggar!’ en ‘Intolerable cunt!’ (die roepen dat echt op straat naar andere mensen hé).
 • De M&S (Marks & Spencer) en al het eten in die winkels.

3. Als je verplicht met onze oma naar Londen zou moeten gaan, wat zou je dan doen en zou het dan nog leuk zijn?

 1. Een boottocht maken, en dan zou ik met mijn oma op een bankje zitten en kijken naar buiten. Dat zou ze heel erg fijn vinden.
 2. High tea houden (duh). Ik vind het verschrikkelijk, maar mijn oma doet niets liever dan taart eten. En die gekke Britten maken daar gewoon een hele namiddagactiviteit van. Opgelost.
 3. En dan, na een dag Londen, moe maar voldaan gaan slapen terwijl heel Londen aan het feesten is. Zo hoeft mijn onschuldige, maar (het moet gezegd) zeer intolerante oma tegenover alles drugs-seks-bloot-rock&roll, al die meisjes die zonder onderbroek op straat lopen, niet te zien. Perfect.

 

4. Welke gevoelens heb je gevoeld in Londen en waarom?
1. Verward: toen er enkel taart opgesteld stond en we kwamen lunchen ‘gekke Britten, wij komen wel lunchen hé’, dacht ik toen nog.
verward

2. Geërgerd: toen ik besefte dat de taart dé lunch was.
geërgerd

3. Kwaad: na de lunch die bestond uit taart (niet slechts over die taart, die taart was perfectie, alleen ik heb het nogal moeilijk met taart: het ligt aan mij, sorry taart).
kwaad

4. Gelukkig:
Toen ik bij Jamie’s Sixteen zat.
Toen ik op een boot zat en we langs de Londense Zoo voeren.
Toen ik Gin-tonics aan het drinken was met mijn leuke collega’s. (by the way, ik neem ‘scheef gaan’ nogal letterlijk als ik Gin-tonics drink blijkbaar. Goe bezig Theunynck.)
Toen ik door Londen wandelde.
gelukkig

5. Verbaasd: toen ik leerde dat er keiveel maffe grafittikunstenaars zijn in Londen en dat één zelfs tekeningen maakt op kauwgommen op straat (chewing-gum-man is zijn naam). Heel-der tafelerelen. Je moet die gaan zoeken. Je ziet voor de rest werkelijk niets van Londen omdat je heel de tijd naar kauwgum op de grond aan het zoeken bent, maar dat is echt de max. Beloofd.

verbaasd


5. Hoeveel soorten eten heb je geteld en eventueel gegeten in Londen?

Serieus? Is dit een vraag?

 • Fish en chips. Categorie: Brits. Smaak: lekker.
 • Een buffet met frietjes, hummus, Indisch brood en croque monsieurs met enkel kaas. Categorie: geen idee (ik denk dat Apu van The Simpons dit buffet heeft samengesteld). Smaak: lekker.
 • Jamie Oliver. Categorie: ‘hip?’ Smaak: ik-kan-nu-sterven-mijn-leven-is-goed-geweest: zo goed.
 • English tea. Categorie: Brits. Enkel de sandwichkes met zalm vond ik lekker. Ik heb nooit begrepen waarom die mensen denken dat taart een maaltijd is.
 • Fruit en yoghurt met noten en zaden bij het ontbijt. Categorie: mezelf. Smaak: lekker.

Ik gok dus 4 soorten. Het kan ook vijf zijn. Of zeven. Daaaaaag.


6. Als je de volgende dingen zou moeten rangschikken van stom naar leuk, hoe zou je dat dan doen: kaka, chocolade, seks, Londen, fruitsla, treinvertragingen

Makkelijk. Treinvertragingen, kaka, fruitsla, Londen/seks(seks is goed, maar Londen is wel Londen hé), chocolade (duh).

 

Zita Theunynck

Over Zita Theunynck

Zita schrijft als scenariste voor televisie. Voorlopig toch, met televisie weet je nooit. In haar vrije tijd, stuurt ze graag lange sms'en naar haar vrienden en probeert ze een recept te vinden waarmee ze zo'n blok tofu eindelijk lekker klaar kan maken. Of ze zit voor televisie pindanootjes te freten, dat kan ook. Zita heeft deze bio geschreven op de trein net voor ze moest afstappen. Ze hoopt dat dit niet opvalt.'

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.