eMoSHiT

Want ons leven is soms een puinhoop

Maar wel een hele mooie

more

Over wanneer recepten mislukken, en helemaal niet smaken zoals ze eruitzien. EN HOE CHAGRIJNIG IK DAARVAN WORD.

Zita Theunynck // donderdag, 17 maart 2016


Want eten moet lekker zijn. Dat is de regel. En zeker als ik er tijd in heb gestoken.

Dat is zoals dat baby’s naar baby moeten ruiken.
En werken een inkomen moet opleveren.
Je ziet het, ik heb niet veel regels, dus degene die er zijn moeten nageleefd worden.

Enfin, eten moet lekker zijn.
Omdat dat nu eenmaal de regel is.
Omdat ik daar nukkig, boos en chagrijning van word.
Ma echt, chagrijnig chagrijnig (snap je?)

Het kan iets te maken hebben met het feit dat ik geen eten kan wegsmijten.
Ik kan dat écht niet.
Ik kan dat zo hard niet dat je het echt als een officieel geestelijk probleem zou kunnen catalogiseren.

Je hebt altijd mensen die zeggen ‘ik kan dat niet’, maar dan is dat eigenlijk niet waar.
Zoals mensen die zeggen: ‘ik kan echt niet zingen, en dan zijn ze misschien niet frikking Beyonce, maar kunnen ze wel perfect toon houden. En dan sta ik daar als een valse schreeuw naast hen tijdens de Karaoke, omdat ik ECHT NIET KAN ZINGEN.

Dus, believe me, ik kan ECHT geen eten wegsmijten.

Ik word fysiek een beetje misselijk als ik mensen eten zie wegsmijten.
Mijn koelkast staat vol potjes met de belachelijk kleinste restjes, gewoon omdat ik een restje de grootte van een soeplepel niet kan wegsmijten (serieus).
Zo erg dus.
Enfin, het is duidelijk ik heb een probleem op dit vlak.

En onlangs was het zover.
Ik maakte iets en het was echt vies.
Daar zat ik zondagochtend aan de ontbijttafel, nukkig iets op te eten, tegen mijn goesting.
De rest van het verhaal is kort.

Ik die boos en chagrijnig ben omdat het niet lekker is.
Het lief dat zegt: ‘smijt het dan toch gewoon weg’.
Ik die dat NIET KAN en zeg: ‘nee, ik ga het toch maar opeten’.
Het lief die mij onbegrijpend aankijkt en zich in stilte bezighoudt.
Ik nog bozer omdat ik nu niet alleen iets vies aan het eten ben, maar ook nukkig ben tegen mijn liefste.
Einde verhaal.

HIERBIJ HET RECEPT DAT JE VOORAL NIET MOET MAKEN.

Gewoon voor als je het tegenkomt, dat je het herkent. Zoals een vos in het struikgewas. VOORBEREIDING IS ALLES.
Hier ook de foto’s om te tonen hoe bedrieglijk foto’s kunnen zijn.

IMG_2745

Of hoe bedrieglijk het uitzicht van eten kan zijn (het is maar hoe jij het wil bekijken, either way, het is bedrieglijk). Geef toe. Dat zie er toch lekker uit?

Misschien heb ik iets verkeerd gedaan. Het is niet uit te sluiten, dat de fout bij mij ligt. Maar eerlijk, misschien is ongezoete amandelmelk gewoon echt niet lekker.
En misschien hoort quinoa echt niet thuis in de range van dingen die lekker zijn in combinatie met zoete dingen, zoals rozijntjes en noten en was dat gewoon een teken van het universum om mij dit duidelijk te maken.
Misschien is het ook gewoon te veel gevraagd van de natuur dat ongezoete amandelmelk en quinoa tezamen lekker zouden zijn. Dat kan het ook zijn natuurlijk.

 

 

 

 

Zita Theunynck

Over Zita Theunynck

Zita schrijft als scenariste voor televisie. Voorlopig toch, met televisie weet je nooit. In haar vrije tijd, stuurt ze graag lange sms'en naar haar vrienden en probeert ze een recept te vinden waarmee ze zo'n blok tofu eindelijk lekker klaar kan maken. Of ze zit voor televisie pindanootjes te freten, dat kan ook. Zita heeft deze bio geschreven op de trein net voor ze moest afstappen. Ze hoopt dat dit niet opvalt.'

2 reacties op “Over wanneer recepten mislukken, en helemaal niet smaken zoals ze eruitzien. EN HOE CHAGRIJNIG IK DAARVAN WORD.

  1. Ann schreef:

    Late reactie, maar hopelijk lost dit toekomstige problemen op: echt alleen de ongezoete amandelmelk van alpro is lekker. Al de rest proeft naar hoe een dierenwinkel/hamsterkooi ruikt (sorry maar da’s echt). Ohja en uw boek is echt TOP!!!

    1. Zita Theunynck schreef:

      Hahahaha. Een beetje laat, maar beter dan nooit! Goed dat jij al die dierenwinkel/hamsterkooi melk voor mij hebt voorgeproefd en dat ik nu weet wat ik moet nemen. Eeuwige dankbaarheid.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.