eMoSHiT

WANT SOMS WILLEN WIJ GEWOON ONS HART UITSTORTEN OP DE ZETEL BIJ OPRAH

EN DAT ZE ONS EEN VAN HAAR PERFECTE ZAKDOEKEN AANREIKT

more

Ik kan niet veel beloven omtrent dit artikel, maar wel dat het over borsten gaat.

Zita Theunynck // donderdag, 31 maart 2016


Ik kwam onlangs deze campagne tegen.

Die is mooi en krachtig, en nog zoveel meer dingen waar geen woorden voor bestaan.

En ik had zoiets van ‘wauw, goeie boodschap’.


Maar om heel eerlijk te zijn, had ik ook wel zoiets van:’WAUW, DIE BORSTEN’.


Ik kon niet stoppen met kijken naar de verschillende borsten van al die verschillende vrouwen. BETOVEREND. HYPNOTISEREND. VERSLAVEND (ik durf het bijna niet te zeggen, maar het was beter dan een aflevering Temptation Island).

En dan kwam ik dit artikel tegen.

En het ding is: ik dacht altijd dat alle (jonge) vrouwen gewoon ronde borsten hadden, behalve ik. Ik dacht dat alle vrouwen gezegend waren met appeltjes, en dat ik als enige bewoner hier zielig met een andere soort borsten rondliep. En ik zeg dat niet zomaar. Dat is écht zo. Mijn twee ronde levenspartners gaan dankzij mijn lief al een jaar of twee door het leven als ‘Flupper’ en ‘Flapper’. Hij houdt wel enigzins van overdrijven, maar ook weer niet zoveel (nvdr: Flupper en Flapper hebben geen zeg gehad in hun eigen naamgeving).

Op mijn 18de was ik een stukske zwaarder en had ik ook een cupmaat of 3 meer. De vijf jaar die daarop volgden verloor ik jaar na jaar wat meer van mijn puppy vet. Ik werd een volwassen vrouw (hahaha. Nee dat is niet waar, ZOT!). Euh… mijn lichaam vond haar evenwicht, door gezond te zijn én te beginnen werken én echt iets te doen in de dag? Zoiets? Dat nieuwe evenwicht bracht ook kleinere borsten mee.

Geen drama, alles is in proportie, en dat is goed. Alleen, ze zijn niet meer zo rock solid als daarvoor. Ze zijn niet langer mijn twee kanonnen, mijn twee appeltjes. En daar heb ik het wat moeilijk mee. Ook al vindt mijn liefste ‘Flupper’ en ‘Flapper’ de max (dat zijn dus koosnaampjes voor wie het niet door heeft, rare koosnaampjes, I know, maar wel koosnaampjes).

borsten 2

Maar dus nu werd ik plots geconfronteerd met een nieuwe realiteit: ER ZIJN KEI VEEL VERSCHILLEN SOORTEN BORSTEN. Dat was enerzijds een geruststelling. Anderzijds, ook niet: want wat voor borsten heb ik dan? Nu moeten ze in een categorie vallen. HOPELIJK VALLEN ZE IN EEN CATEGORIE.
Deze levensvraag hield me een hele week bezig. Sorry, mensen op mijn werk. Sorry, vrienden, vriendinnen. Als ik afgeleid was, was ik waarschijnlijk aan mijn borsten aan het denken. Ik stond voor de spiegel, keek ik naar mijn borsten en dacht: wat zijn ze, deze twee? Zijn het Tear drops. Of nee, misschien toch East, West? Of Bell Shape? Shit hé, het zijn Tear drops hé?

Enfin, na een week besloot ik een einde te maken aan de existentiële crisis waarin mijn borsten en ik zich bevonden en vroeg ik aan het lief: wat zijn mijn borsten nu eigenlijk?

Het lief deed zijn onderzoek. Rustig. Doelbewust. Met de juiste ijver en inzet. En na vijf minuten zei hij: ‘de jouwe zijn Tear drops. Overduidelijk’.

HET VERDICT IS ER DUS: ik ben 27 en ik heb Tear drops. Voilà. Het is eruit. Het is niet helemaal wat ik had gehoopt. Maar ze zijn tenmiste iets.

Welke heb jij? Het zou fijn als iemand dat ook deelt, zo ben ik niet meer de enige die dit gênant feit op het internet heeft gegooid.
En hebben jullie borsten toevallig ook namen? Of ben ik de enige?
Ik had de mijne graag als Magda en Louise door het leven zien gaan, maar ja, het is anders gelopen.

 

 

 

Tags: .
Zita Theunynck

Over Zita Theunynck

Zita schrijft als scenariste voor televisie. Voorlopig toch, met televisie weet je nooit. In haar vrije tijd, stuurt ze graag lange sms'en naar haar vrienden en probeert ze een recept te vinden waarmee ze zo'n blok tofu eindelijk lekker klaar kan maken. Of ze zit voor televisie pindanootjes te freten, dat kan ook. Zita heeft deze bio geschreven op de trein net voor ze moest afstappen. Ze hoopt dat dit niet opvalt.'

8 reacties op “Ik kan niet veel beloven omtrent dit artikel, maar wel dat het over borsten gaat.

 1. Aline schreef:

  Awel, Zita, dat wil ik nu eens graag met u delen se. Zodat ge niet alleen staat in uw (gênante? Ik vind van niet) bekentenis. Ik heb wel het idee dat ik twee types ben/heb. Kan dat? Sowieso Assymetric (aren’t we all? Of hebben ze dat mij maar wijsgemaakt om mij te troosten?) maar ook sowieso wel Round (althans de grootste. Zéker de grootste). Ze hebben wel (helaas?) geen namen. Oh, enneuh, nu we toch aan het bekennen zijn: ik kijk ook heel graag naar (mooie) borsten (maar je hebt ‘kijken’, en ‘kijken kijken’ – ik ‘kijk’ gewoon). I FEEL YA, GIRL!

  1. Zita Theunynck schreef:

   Jeuj ik ben niet meer alleen! Hartjes voor jou!

 2. Marieken schreef:

  Wat een heerljke overpeinzing weer! De mijne: East West of Side Set. Hoe dan ook: mooi. En die van jou ongetwijfeld ook. 🙂

  1. Zita Theunynck schreef:

   <3 (zoveel hartjes voor jou!)

 3. Catherine schreef:

  Als je je nog eens onzeker voelt over je borsten, check dan: http://www.bratabase.com/breast-shapes
  Dat zijn echte foto’s, van echte vrouwen, met TOTAAL verschillende soorten borsten. En zij durven daarmee op INTERNET!
  (De site heb ik ook maar ontdekt nav dit artikel, je oorspronkelijke link naar de campagne werkt niet meer, dus was ik wat aan het rondzoeken)

  1. Zita Theunynck schreef:

   Dank u om een nieuwe site met ECHTE borsten te geven. 🙂

   1. Zita Theunynck schreef:

    De wereld heeft nooit genoeg sites met echt borsten. Toch?

 4. Marjon schreef:

  Een vriendin van me (met weinig borsten!) zei me ooit dat mijn borsten naar het oosten en het westen wezen. Whhhaaat! Onzekerheid tussen mijn 16-20 jaar tot ik besefte dat zij gewoon jaloers was op mijn cupmaat. Sinds ik dat verhaal aan mijn lief vertelde, noemt hij mijn borsten Oostje en Westje. En hij vind het allemaal prima. Maar ik weiger te geloven dat ik East West ben. Ik ben gewoon prachtig Side Set. En Zita, jij bent prachtig Tear Drop. Maar vooral prachtig. En knap. En lekker.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.