eMoSHiT

Bereid je voor op veel woorden

en nog meer gevoelens

more

Afscheid van Team Regilio

Sara Theunynck // dinsdag, 5 april 2016


Bedroefd nemen wij afscheid van Team Regilio.

Team Regilio heeft vreugde gekend, blijdschap, zelfs een gevoel van triomfantelijke onoverwinnelijkheid.

Team Regilio was deel van ons en wij waren deel van Team Regilio.
Op den duur waren we allemaal Team Regilio.
Wij waren diehard supporters van de beste man: Regiel.
En nu moeten we Team Regilio ten grave dragen, in stilte laten verdwijnen.
Team Regilio moet stoppen.

Want serieus, Regilio, wat.was.dat?
Wat was dat, in die laatste aflevering, man?  Ben je een beetje op je hoofd gevallen? Was het omdat je haar ten huwelijk ging vragen? Had je het gevoel van nog-1-keer-vuil-doen-en-dan-nooit-meer? Enfin, Kirsten verwoordde het best: WAT DOE JE NOU? JA, REGIEL. WAT. DOE. JE. NOU?!

Serieus, Regilio, hoe moeten wij dat nu uitleggen? Aan al die mensen die ons komen vragen: ‘en, wat vind je nu? Wat denken jullie, Team Regilio? Hoe staan jullie ertegenover?’


Wij kunnen niet anders dan teleurgesteld onze schouders ophalen.
En zeggen: ‘wij hadden het ook niet zien aankomen’.


We vragen ons zelfs  af: waren we dan beter Team Luc geworden? (en serieus Regilio, als we dat al zeggen…Team Luc?! LUC!? Luc hé. Luc, ik-ga-de-tempation-vol-aan. Luc, die al de eerste nacht knock-out in bed belandde met een verleidster. Luc, die door JOLYN verleid werd. Dieje Luc.)
En soms zeggen we: niemand kan echt zeker zijn wat daar in die jacuzzi en onder die douche gebeurd is, toch?
En ook: die Jill (of Jull, zoals wij haar noemen) kan nog altijd een vuile liegebeest zijn, toch, TOCH?

En dan denken we: het waren 9 dagen.
MAAR 9 DAGEN DUS HE.
(ik weet het bij Temptation doen ze daar heel dramatisch over, maar da’s een kamp met de jeugdbeweging hé).
Wat we begrijpen is dat je eens wilde kijken naar Jill haar tetjes, en zelfs dat je ze eens wilde vastpakken of ‘uittesten’ (gewoon proefondervindelijk).
Wat we niet begrijpen is het stiekeme gedoe.
Je was altijd zo eerlijk en recht door zee.
Maar het leek of jij plots het doel van Temptation Island vergeten was.
Jill moest jou proberen te verleiden hé. Niet andersom.

Het knaagt aan ons, Regiel, het knaagt aan ons dat we ons trouw Team niet meer recht in de ogen kunnen kijken. Dat we niet meer triomfantelijk mekaars ogen kunnen opzoeken en met één kleine knik aan mekaar te kennen kunnen geven: ja hoor, hij redt het wel, onze Regiel.

Dat is jammer. Goed, je bent ook maar een mens. En zet een mens bij Jull en het spel zit op de wagen, dat is ons ook wel duidelijk. En misschien moest je nog even het gevaar opzoeken, alvorens je voor het leven (want daar gaan we wel vanuit hè) aan jouw Kirsten te binden. We hopen het.

Maar weet dat onze victorie wrang smaakt. Wranger dan alle fruitsapcocktails die je die avond achteroversloeg. Een zure fruitsap-oprisping, dat heb je ons bezorgd. En dat is niet fijn, Regilio. Want het eerste Temptation-aanzoek is nu één vage boel van brubbelbad, douchen en ‘dat wordt een flinke lading’ en ‘heb je al veel mannen doen klaarkomen?’.

We hopen dat het je goedgaat.
En misschien vertel je ons wel gewoon de waarheid. Weg stiekem gedoe.
Dan worden we misschien weer je trouwste supporter, of wie weet: Team Kirstili.

 

P.S. Het is officieel die van VIJF hebben nog minder haar op hun tanden dan Jolien-de-veeg. Doordat jij had aangekondigd dat je een aanzoek ging doen, durfden die losers niet eens te vragen wat er nu gebeurd was. Triestig. Echt triestig.

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.