eMoSHiT

Want ons leven is soms een puinhoop

Maar wel een hele mooie

more

KAARTEN MET BOODSCHAPPEN VOOR WERKELIJK IEDER MOMENT

Zita Theunynck // donderdag, 7 april 2016


Wij hebben onlangs een inzicht gehad: er zijn zo van die momenten dat je iets wil zeggen aan mensen die je graag ziet, maar die je zelf moeilijk kan zeggen en waar ook geen kaarten voor bestaan. En dat is een probleem.

Ok. Dat klinkt heel vaag. Daarom hier enkele situaties:

Situatie 1: je bent je lief/zus/broer/moeder/vader/grootmoeder/grootvader/vriend/ vriendin/oude kennis / buurvrouw / collega … die hééél veel waarde hecht aan zijn/haar verjaardag vergeten een kaart te sturen op zijn/haar verjaardag. Wat NU? Iedereen die beweert nog nooit in deze situatie te hebben gestaan, gaan we vanaf nu negeren.

Situatie 2: je beste vriendin, die nooit van haar leven gesport heeft, meer nog, die sporten haat en eigenlijk niet begrijpt waarom ‘sporten’ überhaupt uitgevonden is, maar die toch een paar kilo’s kwijt wil en helaas beseft dat sporten (of bewegen, want dat is meer politiek correct om te zeggen) bewegen gezond is: die vriendin (je kent haar). Zij is beginnen met sporten. En jij wil haar zeggen: ‘goe bezig gast!’, maar dan beter. Snap je?

Situatie 3: je wordt op een dag wakker, je kijkt naast jou: daar ligt je lief. En je hebt zoiets van: ‘wauw, mijn lief is eigenlijk écht zo’n goei lief ‘. Je wilt hem of haar dit natuurlijk vertellen, maar hoe?

Situatie 4: je zus, je vriendin, je nicht, je buurvrouw heeft een kind gebaard. Maar het geen roze wolksituatie. Het is moeilijk, en heftig, en zwaar, met vettig haar, en veel rommel, en kleren vol reflux en dat zelfs dat haar niets meer kan schelen. Wat moet je doen? Want het kindje is er natuurlijk wél, dus je kan de komst van de babymens niet ontkennen hé. Maar ‘proficiat met je zoon’ is toch écht niet wat je wil zeggen.

Situatie 5: Het is kerstmis. Wij vinden persoonlijk dat daar vandaag geen goede kaart voor bestaat.

Situatie 6: Je lief, je zus, broer, vriend of vriendin (enfin, ieder die je graag ziet) is net beginnen werken. En iedereen weet, die eerste weken, maanden dat je begint te werken (en eigenlijk ook gewoon daarna) zijn hard. Je bent altijd moe. En je hebt zoiets van: ‘serieus, moet ik dit nog HEEL MIJN LEVEN DOEN. NOOOOOOOOOOOO?’. Eigenlijk is elke dag in die periode een prestatie. Je bent opgestaan, je hebt jezelf aangekleed, je bent naar je werk gegaan, je hebt daar gewerkt (8 uur of meer!),  je bent er in geslaagd terug thuis te geraken en daar iets van eten tot je te nemen  (wauw!) én dat 5 dagen aan een stuk. Je wil je zus/broer/lief/vriend/vriendin/lotgenoot gewoon laten weten dat dat echt graaf is.

En dit is, wat ons betreft, nog maar het topje van de wenskaartenwaargeenkaartvooris-ijsberg.

Wij hebben het gevoel dat heel wat momenten nog geen kaarten bezitten. Er ontbreken er echt nog véél.
Terwijl wij op die momenten wél graag een kaart zouden krijgen. Daarom hier, voor jou, en de hele mensheid. Kaarten met boodschappen.

VERJAARDAG

Wenskaart - verjaardag

SPORTEN.

WENSKAART- sporten 2

VOOR UW LIEF.

WENSKAART - VALENTIJN NMBS

VOOR EEN NIEUWE MAMA.

WENSKAART - geboorte

KERSTMIS

WENSKAART - kerstmis

WERKEN.

WENSKAART - werken

DE KOMST VAN EEN HUISDIER.

WENSKAART - huisdier

VOOR UZELF

WENSKAART - ge kunt het copy

Voilà. Mis je nog een moment? Geen probleem. Wij maken de kaart voor jou.
We kunnen wel niet beloven dat ze mooi gaat zijn, dat niet.

Groetjes!

Zita Theunynck

Over Zita Theunynck

Zita schrijft als scenariste voor televisie. Voorlopig toch, met televisie weet je nooit. In haar vrije tijd, stuurt ze graag lange sms'en naar haar vrienden en probeert ze een recept te vinden waarmee ze zo'n blok tofu eindelijk lekker klaar kan maken. Of ze zit voor televisie pindanootjes te freten, dat kan ook. Zita heeft deze bio geschreven op de trein net voor ze moest afstappen. Ze hoopt dat dit niet opvalt.'

4 reacties op “KAARTEN MET BOODSCHAPPEN VOOR WERKELIJK IEDER MOMENT

 1. Hanne schreef:

  Zijn jullie al beursgenoteerd? Want dit wordt zo hard een hit!

  1. Zita Theunynck schreef:

   🙂

 2. Petra schreef:

  Webshop! En rompertjes voor die baby! 🙂

  1. Zita Theunynck schreef:

   Hahaha. Als jij het zegt. Dan moet ik dat gewoon doen hé. 😉

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.