eMoSHiT

WANT SOMS WILLEN WIJ GEWOON ONS HART UITSTORTEN OP DE ZETEL BIJ OPRAH

EN DAT ZE ONS EEN VAN HAAR PERFECTE ZAKDOEKEN AANREIKT

more

Een obsessie met Boomerang in combinatie met een trip naar Palermo

Sara Theunynck // donderdag, 14 april 2016


Ik weet niet of jullie familie dat soms doet? Met de hele familie op trip gaan? Die van ons wel. De hele familie, dat is: drie Theunynckmeisjes, hun papa & mama, 3 lieven. En deze keer ook nog de ongeboren vrucht van Theunynck nummer 2.

Dat klinkt alsof er alleen maar heel veel drama van kan komen, maar eigenlijk valt dat best mee. Ok, onze mama staat in het onderwijs en wil dus de hele tijd vanalles uitleggen, onze papa maakt de ene flauwe mop na de andere, er moet er eentje glutenvrij eten die chagrijnig wordt (of droevig, nog erger) wanneer ze niks te eten vindt, er is er eentje die bij elke bocht elke auto onderkotst, MAAR ZO HEEFT ELKE FAMILIE ZIJN DINGETJE, toch?

Enfin, wij doen deze trips al jaren en voorlopig hebben we mekaar nog niet de kop in geslagen.

En als je dat ook eens wil proberen, ga naar Palermo! Echt, voor elk wat wils en glutenvrij à volonté. Ik heb een reisverslag gemaakt en het wil nu net lukken dat deze trip samenviel met het hoogtepunt van mijn boomerangfilmpjesobsessie. Dus bij deze: een totaal onbetrouwbaar reisverslag in boomerangfilmpjes.

 

Eerst en vooral: Palermo. Wat een stad. Een beetje vuil, een beetje schurftig, een beetje gevaarlijk, maar zo echt, zo weinig toeristen, zo propvol mooie dingen: niet normaal. Voor wie het wil weten: Palermo ligt op Sicilië, dat is een eiland dat bij Italië hoort. Dus de mensen spreken daar Italiaans, de appelsienen groeien daar aan de bomen, er is veel maffiose activiteit, maar daar is weinig van te merken. Enfin, hup, let’s get to it.

Kijk, hier waren we gewoon nog maar ons (keitof, aan te raden, goedgelegen, groot, proper, dakterrasbezittend) airbnb-appartement uitgestapt, bonk, de straat op. En dan zie je dit:

[evp_embed_video url=”http://emoshit.be/wp-content/uploads/2016/04/IMG_2683.mov” autoplay=”true” loop=”true”]

Zei ik trouwens al dat ons appartement een dakterras had, waarop wij elke ochtend konden ontbijten en ’s avonds konden aperitieven en in de verte konden staren naar koepels en zonsondergangen en dat dat echt waw was. En vrolijk konden wuiven natuurlijk. Behalve mijn lief, die was te druk bezig met niet op te vallen.

[evp_embed_video url=”http://emoshit.be/wp-content/uploads/2016/04/IMG_2675.mov” autoplay=”true” loop=”true”]

Ik had al gezegd dat onze mama graag in het boekje leest en dan uitlegt wat ze in het boekje heeft gelezen, in haar eigen woorden, alsof ze de bron van alle wijsheid ter wereld is. Keihard leerkrachtengedrag. Ken je dat?

[evp_embed_video url=”http://emoshit.be/wp-content/uploads/2016/04/IMG_2681.mov” autoplay=”true” loop=”true”]

Ze houdt dat dan vol tot wij dat echt keibeu zijn. Mijn mama is op citytrip ook tien personages tegelijk: ze is de reisleider die alle papieren beheert, de familiefotograaf, degene die het boekje wil voorlezen, degene die die weg wijst en die de route uitstippelt. Het is niet makkelijk om al die functies te combineren en soms is het dus ook heel stresserend om haar te zijn op familietrips.

[evp_embed_video url=”http://emoshit.be/wp-content/uploads/2016/04/IMG_2686.mov” autoplay=”true” loop=”true”]

Het is ook heel stresserend om met mij op trip te zijn, of toch vooral op deze trip. Mijn boomerangobsessie heeft veel mensen op de zenuwen gewerkt en niet in het minst mijn geliefde, die van het principe is dat je op een citytrip vooral veel met je eigen ogen moet kijken en niet de stad moet beleven vanop het scherm van je smartphone. Liefste, je hebt gelijk, serieus. Maar geef toe, hier lijk je kei-intens te staan dansen in Palermo en dat is gewoon grappig.

[evp_embed_video url=”http://emoshit.be/wp-content/uploads/2016/04/IMG_2687.mov” autoplay=”true” loop=”true”]

Wat wij ook doen op familietrip is gezellig door straatjes wandelen, zowat op het gevoel. Enfin, wij denken dat wij dat op het gevoel aan het doen zijn, maar eigenlijk heeft mijn mama stiekem wel nog een doel, hoor. Wij kuieren nooit zomaar in het wilde weg, dat gaat niet. Enfin, soms kom je dan wel iets grappigs tegen, zoals een troep duiven die take-away zit te eten en wat doe je dan? Dan stuur je je zwangere zus erop af, zodat je een filmpje kan maken. Haha, zwangere duivenpester.

[evp_embed_video url=”http://emoshit.be/wp-content/uploads/2016/04/IMG_2700.mov” autoplay=”true” loop=”true”]

Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik bij het begin van dit verslag gelogen heb. Ik zei dat dit een reisverslag over Palermo zou zijn en dat is niet helemaal waar (daarnaast is het ook niet helemaal waar dat dit een reisverslag is waar je iets aan gaat hebben, maar dat had je wel kunnen weten, sorry). We zijn ook buiten Palermo op stap geweest en wel in natuurpark Zingaro. We weten nog altijd niet hoe je Zingaro moet uitspreken (ZINgaro of ZinGAro of ZingaROOO) maar dat gaf niet, want het was daar heel mooi. Ik wilde daar voor altijd blijven. Het was daar zoals ik mij het paradijs had voorgesteld. Of het onbewoonde eiland van mijn dromen.

Nu moet ik wel nog iets verklappen dat bij onze familie hoort. Mijn papa wil overal in de natuur zwemmen. Winter/zomer/vies water/prachtig water/maakt niet uit, mijn papa zwemt erin. Dat is iets waar wij ons vroeger heel hard dramatisch over schaamden. Over onze naaktzwemmende vader. Terwijl nu, pssjt, papa, als jij er gelukkig van wordt, dan wij ook.

[evp_embed_video url=”http://emoshit.be/wp-content/uploads/2016/04/IMG_2767.mov” autoplay=”true” loop=”true”]

En wat is leuker op vakantie dan iets keicompetitiefs doen tegen mekaar? Zodat er zeker wrevel en ruzie van komt? Of toch tenminste heel lange uitgebreide discussies? Steentjesketsen it is!

[evp_embed_video url=”http://emoshit.be/wp-content/uploads/2016/04/IMG_2764.mov” autoplay=”true” loop=”true”]

Enfin, Sicilië, een aanrader. Palermo, een topstad. Mijn familie, een topgezelschap.

Groetjes!

En kom, nog eentje van de ster van dit verslag. Mama, i love you.

[evp_embed_video url=”http://emoshit.be/wp-content/uploads/2016/04/IMG_2728.mov” autoplay=”true” loop=”true”]

En om te tonen dat het niet alleen maar om te lachen is, dat je Boomerang ook voor heel kunstige en waardevolle filmprojecten kan gebruiken, toch ook nog efkes deze prachtige impressie van een in een bries wapperend imkerkostuum aan een wasdraad aan een historische gevel in Parlemo. ZO MOOI.

[evp_embed_video url=”http://emoshit.be/wp-content/uploads/2016/04/IMG_2714.mov” autoplay=”true” loop=”true”]

 

 

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

3 reacties op “Een obsessie met Boomerang in combinatie met een trip naar Palermo

 1. Aline schreef:

  Wijooo, mijn ogen zien nu echt scheel van naar al die boomerangfilmpjes te kijken. Maar wàt een verslag! En wàt een filmpjes! Ik heb ervan gesmuld. X

  1. Sara Theunynck schreef:

   Danku! Wil jij ook eens meespelen in een Boomerangverslag?

 2. Nele Vdb schreef:

  ZALIG!!! 🙂

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.