eMoSHiT

Want ons leven is soms een puinhoop

Maar wel een hele mooie

more

Als je eender welke bekendheid in de wereld mocht zijn, wie is dat dan?

Zita Theunynck // donderdag, 2 juni 2016


Emoshit zat samen aan tafel, te eten (dat doen ze wel vaker, eten, het is hun favoriete activiteit van heel de wereld. Ze kunnen er ook niet aan doen, ze zijn zo opgevoed, het is LETTERLIJK NURTURE), en Zita vroeg aan Sara:

als jij eender welke celeb in de wereld mocht zijn, wie is dat dan?

Sara antwoordde niet op dat moment (dat was te moeilijk, kies maar eens uit een triljoen celebs), maar later kreeg Zita dit in haar mailbox.

‘Wel, ik twijfel dus tussen Oprah, Beyonce en James Blunt.
Oprah, omdat ze volgens mij al een fascinerend (zij het behoorlijk disturbing) leven heeft geleid en het mij erg leuk lijkt om uit volle borst te roepen dat iedereen onder zijn stoel mag kijken en dat er dan een auto onder zit ofzo en dat iedereen dan door mijn woorden uit zijn dak gaat.
Beyonce, omdat, ja, Beyonce. Moet daar uitleg bij? Omdat ik wel eens zo mooi zou willen zijn en zo top-of-the-food-chain-powerful. En dat ik dan ook nog kick-ass kan dansen en zingen en dat iedereen naar mij luistert en mensen over mij zeggen dat ik popmuziek veranderd heb. Ik zou gewoon voor heel even zo belangrijk willen zijn. En mooi. Laten we dat vooral niet vergeten.
En James Blunt, omdat hij een van de ongelofelijkste meekweelliederen aller tijden heeft gemaakt, waardoor superveel mensen hem niet serieus meer nemen en hem haten en hem gemene tweets sturen. Waarop hij de meest grappige, zelfrelativerende antwoorden stuurt. James Blunt is de twitterkoning. Ik zou wel eens de zelfrelativerende twitterkoning willen zijn. En teren op de rijkdom van mijn superhit die iedereen haat.’

Hier een tweet van James Blunt.

Picture1

En toen vroeg ze aan Zita: als jij eender welke vrouwelijke bekendheid, of mannelijke, ik ben niet genderkieskeurig, in de wereld mocht zijn, wie is dat dan?

En Zita zei:
Ik wil Amy Poehler zijn. Omdat ze nog grappiger en slimmer is dan dat ze prachtig is. En het ding is: ze is mega prachtig. Voor degene die zoiets hebben van Amy wie? Dit is ze.

Amy Poehler at the 2013 Vanity Fair Oscars Party in West Hollywood, California February 24, 2013. REUTERS/Danny Moloshok (UNITED STATES TAGS:ENTERTAINMENT) (OSCARS-PARTIES) - RTR3E8TU

Ze ziet er lief uit. Ze heeft het scenario’s voor de grappigste reeks ooit geschreven (Parks and Recreation, zien!). Ze is de beste vriendin van Tina Fey (ik wil de beste vriendin van Tina Fey zijn). Ze heeft de Golden Globes gepresenteerd. Ze acteert (dat ook nog). Ze heeft een hilarisch boek geschreven mét een hoofdstuk dat ‘Humping Justin Timberlake’ heet (ik bedoel, komaan). En ze heeft ook nog eens 2 kinderen gebaard.
Oh ja, en ze trekt haar neus ook belachelijk onflatterend op als ze lacht, zodat je er uitziet als een ork uit Lord of The Rings (IK DOE DAT OOK!!  Het is voorbestemd.). Ik zeg het u, die vrouw. Als ik ermee weg zou komen haar te vermoorden zodat ik haar indentiteit zou kunnen stelen, ik zou het doen.

OK. Raad. Wie is Amy Poehler. Wie ben ik?

Screen Shot 2016-06-01 at 21.22.32Screen Shot 2016-06-01 at 21.23.41

Dit is de ork vanzelfsprekend.
Lurtz-lord-of-the-rings-14782305-393-291
Zie je, wij lijken ECHT orkjes (credit to het lief, die deze treffende gelijkenis als eerste heeft opgemerkt).

 

In ieder geval, na 2 meningen wisten we:

WE MOETEN DEZEN VRAAG OOK AAN ONS VROUWENPANEL STELLEN.
Hier zijn de betere antwoorden die je kan krijgen op een vraag.

Ik zou graag Leonardo DiCaprio zijn. Om te beginnen: who doesn’t love Leo? Zowat heel de wereld die mee hoopt dat je iets wint, hoe geweldig is dat… Bovendien zit hij in de unieke positie waarin hij een uitgesproken politieke en ecologische visie kan hebben en die kan vertegenwoordigen en nastreven, zonder te moeten inboeten aan eigen luxe. Tot slot kan Leo liggen vadsen op een jacht met een zwerver-waardige baard en indrukwekkende pens, en tòch zitten er bloedmooie strakke grieten naast hem. De max, lijkt me dat. –  Judith, 36, leerkracht, maakt perfecte muffins en overtroeft elke man verbaal, zij is dé vrouw met ballen.

leonardo-dicaprio-five-things
Leonardo, met een zwaan rond zijn nek, zomaar, hij hoeft dat niet uit te leggen.

 

Stella McCartney ! Ik stel me heel haar leven voor als een film vol mooie kleuren. Ze staat op en de muziek staat al aan. Ze draagt broekjes en topjes als pyjama die sexy en assorti zijn. Alles wat ze aantrekt is hip. Stella komt met alles weg. Haar lakens zijn altijd vers gewassen, haar nagels vers gelakt. Ze luistert naar mooie meisjesmuziek en heeft glanzend haar. Haar job is ongeveer alles wat je wil doen. Ze ontwerpt kleren voor alle merken en gelegenheden. Ze houdt het overzicht over al haar 17 winkels.  Ze organiseert de hipste feestjes waar iedereen veganistische hotdog eet en praat over dierenrechten en de nieuwste Woody Allen.
Zij en haar leven zijn wabi-sabi. Perfect, maar niet zo perfect dat het lastig is. Ook Stella zal wel eens een baaldag hebben of een kilootje bijkomen. Ze zal ook wel zeuren tegen haar man. Maar dat is niet erg want ze heeft vriendinnen als Kate Moss en Naomi Campbell om haar te troosten tijdens gembertheekransje. Ze kan vast ook koken of ze kent wel iemand interessant die dat komt doen. Ohja en ze heeft ook vier kinderen. Wauw ! Ze hoort bij de 100 meest machtigste vrouwen met zoveel kinderen. Ja, Stella zou ik wel willen zijn.  Hanne, 26, kokkin en levensdoelzoeker by day, Stella McCartney by night.

056023e1ff6895b617b4a32213437a47
Stella, being fabulous, ook al heeft ze net de snottebellen bij een van haar kinderen afgeveegd.

 

“Niemand? Gewoon mezelf. Waarom zou je nu iemand anders willen zijn? Dat begrijp ik niet.”
Anne, 41, juwelenontwerpster, recht-door-zee (als je begrijpt wat we bedoelen).

 

“Mag ik er maar een kiezen? Want Julia Roberts is echt mega lang mijn grootste idool ooit geweest, zo mooi en zo succesvol, maar toch zo gewoon, en die lach, wauw, mogelijks is zij ook mijn eerste girlcrush en heeft dat mij beïnvloed. En ja, Julia, dat gewone is zij blijven volhouden, waardoor je er nu niets of bijna niets meer over hoort, en ze dus een beetje uit mijn gedachten gegaan is als idool, maar dat maakt het voor mij des te echter, dus misschien mag ik niet twijfelen en full on voor Julia gaan! Hoewel die idolisatie misschien te veel gebaseerd is op eerste indruk en het gevoel dat wij vrienden zouden kunnen zijn ( na films als Notting Hill- pretty woman – en ook erin brokovich) , en niet persé op wat ze allemaal doet buiten in films bangelijke rollen op zich nemen. Tjah, ik kan blijven twijfelen, maar eigenlijk is het een go, Julia I’ve got your pretty back!” – Erlin, 28, leerkracht, ze is lief maar vindt ook dat het leven te regelen moet zijn. 

7201e3efcbbf83517d7c92caa822503c
Je denkt hierbij, ‘wauw, moet ik ook eens doen: met niets anders dan een oversized trui op een barkruk gaan zitten’, maar uiteindelijk weet je: dat gaat er bij mij niet zo uit zien.

 

“Ik zou wel PJ Harvey willen zijn. Ze is zo mysterieus, heeft een ijle hoge mooie stem, maar ook ballen aan haar lijf. Ze heeft iets destructiefs, maar ook frèle. Ze maakte “Let England Shake” en dat vind ik een prachtplaat. Ze ademt cultuur en muziek uit elke porie. Ik vind haar de schoonste en lelijkste vrouw op aarde in één. Dat moet je kunnen. Ze heeft iets dat ik hebben wil. Niet onbelangrijk: zou ik PJ zijn, dan was ik de vrouw voor wie Nick Cave “Into my arms” schreef.” – Ellen, 33, onderzoekster, houdt van genieten en gelijk krijgen.

 images (1)
Toch vooral schoon, misschien ook een beetje raar.

 

“- Als de celebrity van plastiek mag zijn, kies ik voor Barbie. Ik zou héél graag eens meemaken hoe het voelt om een prachtig en perfect afgetraind lichaam te hebben. Eens voelen op welke manier dat beweegt. Hoe soepel dat allemaal gaat en al. Alles kunnen dragen wat ge wilt en zelfs nog stylish voor de dag kunnen komen met pakweg een donkerblauwe broekrok uit de jaren ’80 en een macramé-tui erboven. Barbie is ook zeer intelligent, want soms is ze bijvoorbeeld dierendokter, of advocaat. Ik heb haar ook al gezien als notaris en als kinderarts. Nog nooit heb ik een Trailer-Trash-Barbie kunnen spotten. Of een Ik-ben-al-mijn-tanden-kwijt-van-den-drank-Barbie. Barbie just has it all (ik zou alleen opteren voor een andere kleur huis dan roze, want ik haat roze en dat màg volgens mij ook gewoon niet volgens de stedenbouwkundige wet.)

-Als de celebrity gewoon een bekendheid moet zijn, kies ik voor de Dalai Lama. Ik zou héél erg graag in het hoofd van een boeddhistische monnik zitten. Om te voelen hoe het voelt om uw verstand voor langer dan 1 minuut op pauze te kunnen zetten en te stoppen met denken. Ik zou het liefst voelen hoe het voelt als hij zijn verstand bijvoorbeeld voor een hele dag op pauze zet. En toch nog een charismatische lama blijft. En zo van die grave uitspraken doen die dan op posters worden gedrukt en in jeugdhuizen en in yoga-lokalen aan de muur worden opgehangen.

-Als de celebrity fictief mag zijn, kies ik voor Hopla. Ik denk niet dat konijntje Hopla ooit een existentiële crisis zal krijgen, want dat kan je niet weergeven in een aantal elementaire geometrische vormen. Lijkt me OOK wel leuk.” – Nel, 45, leerkracht Economie, kent alle verjaardagen ZONDER Facebook, als zij lacht, lach jij ook.

barbie

Zie je, zelfs Dark Empress Barbie bestaat.

Tags: .
Zita Theunynck

Over Zita Theunynck

Zita schrijft als scenariste voor televisie. Voorlopig toch, met televisie weet je nooit. In haar vrije tijd, stuurt ze graag lange sms'en naar haar vrienden en probeert ze een recept te vinden waarmee ze zo'n blok tofu eindelijk lekker klaar kan maken. Of ze zit voor televisie pindanootjes te freten, dat kan ook. Zita heeft deze bio geschreven op de trein net voor ze moest afstappen. Ze hoopt dat dit niet opvalt.'

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.