eMoSHiT

Bereid je voor op veel woorden

en nog meer gevoelens

more

Doen alsof het vakantie is: mijn aanpak.

Zita Theunynck // maandag, 27 juni 2016


De laatste jaren gaat het altijd als volgt.
1 juli nadert en ik word spontaan weemoedig.
En dat heeft 1 reden:


Op 1 juli begint de ‘grote vakantie’.

Want volwassenen zijn, dat heeft best veel voordelen:
ge kunt zelf beslissen hoe laat je gaat slapen,
ge moogt een hele zak chips opeten,
ge verdient uw eigen geld,
en nog wat van die dingen.

ALLEMAAL GOED EN WEL. 
maar eigenlijk wil ik nu gewoon 6 jaar zijn,
een paar toetsen doen en dan
2 MAANDEN VAKANTIE.

WANT DAT ZIJN WEL 2 FREAKING MAANDEN VAKANTIE Hé.


Snapt ge wat ik bedoel?
Om de realiteit wat beter verteerbaar te maken: de dingen die ik van 1 juli tot 31 augustus ga doen.
Gewoon zodat het lijkt alsof het elke dag vakantie is. Want ‘lijken’ is bijna zo goed als ‘zijn’. 🙂

 1. Elke avond alcohol. Verplicht (enfin, niet verplicht verplicht hé, dat klinkt nogal alcoholieker fout, enfin, je weet wat ik bedoel).
  glas wijn klaar
 2. Op tijd stoppen met werken. Elke dag om 6 uur naar huis. Zo belangrijk ben ik nu ook weer niet. De wereld vergaat verder ook niet zonder mij. Dus dat lijkt me haalbaar.
 3. Een ijsje van de ijskar eten, liefste diegene die voorbij ons huis komt. Ik heb dat nog niet gedaan en ik woon daar nu al bijna 2,5 JAAR. HOE EEN ZONDE IS DAT? Het zal gebeuren deze zomer. Wat zeg ik: het MOET gebeuren. En het zal mét discoballetjes zijn.
  IJsje klaar
 4. Boeken lezen die zich in het buitenland afspelen. Werkt als geen ander. Da’s bijna hetzelfde alsof je er zelf bent (ik heb bijna gezegd hé). Ik ga voor deze. Enkele aanraders waarmee ik dit spelletje de vorige jaren ook met mezelf heb gespeeld: deze speelt zich af op een mini-eiland (ja, de familie bezit op een of andere manier een eigen eiland, zo gaat dat in boeken). Nee maar even serieus, met dit boek zit je echt mee home made limonades te drinken met die mensen op dat eiland. Of deze: ideaal voor iedere wie een mentaal-tripje naar de Cinque Terre wil beleven.
 5. Deze moonpop testen. Ik ben ONEINDIG gefascineerd. Dat is mijn droom in ijsjes-vorm denk ik. (jij denkt: ‘Euh, en wat is jouw droom in chips-vorm of in drank-vrom? Goeie vraag. Ik kom erop terug.)
 6. Een geheel witte outfit aandoen. Ook al weet ik dat iedereen dan vraag of ik naar ‘sensation white’ gaat. Ik ga toch doorzetten en mij als een licht, wit pluisje voelen in een veld vol wilde bloemen.
 7. In een veld liggen. Ge ziet dat altijd in films. En dat ziet er heerlijk uit.
  edward-cullen-and-bella-swan_1920x1080_35-hd
  Zie hoe gezellig.
  2010_the_twilight_saga_eclipse_012
  ECHT INTENS GEZELLIG.
 8. Een postkaart sturen, naar eender wie, al is het gewoon vanuit mijn living in de Beekstraat. Dat gaat echt voldoening geven.
 9. Bloemen op de markt gaan kopen en in mijn huis zetten. Ik zeg altijd dat ik dat ga doen, ik doe dat nooit. Of ik vraag aan iemand om ze gaan te kopen. Nog beter.
  Bos bloemen klaar
 10. Foto’s van een vorige vakantie’s laten afdrukken. Overwinning.
  (als gij er effectief in slaagt ze in een album te plakken, gelieve dit dan voor uzelf te houden: wij zijn gewone mensen zonder fotoalbums).
 11. ’s Avonds vergeten dat ik de volgende dag moet gaan werken. Daar zit toch iets heel geniaals in?
 12. Zoveel mogelijk een uitgestrekte positie aannemen. Dat sluit aan bij het liggen in het veld. Maar het gaat veel verder dan dat. Ik bedoel echt een soort van katachtig bestaan leiden, wanneer en waar het ook maar kan. Buiten, binnen, bij andere mensen thuis. Dit wil zeggen uitgestrekt in de zon liggen, terwijl ik me af en toe zeer traag draai, mijn ogen zijn dicht en ik maak zachte, maar intense geluiden (al wie nu schunnige opmerkingen wil maken, GA UW GANG. Ik hoor het toch niet).

Meer vakantie-illusie-suggesties? Eén adres. zita@emoshit.be

 

Zita Theunynck

Over Zita Theunynck

Zita schrijft als scenariste voor televisie. Voorlopig toch, met televisie weet je nooit. In haar vrije tijd, stuurt ze graag lange sms'en naar haar vrienden en probeert ze een recept te vinden waarmee ze zo'n blok tofu eindelijk lekker klaar kan maken. Of ze zit voor televisie pindanootjes te freten, dat kan ook. Zita heeft deze bio geschreven op de trein net voor ze moest afstappen. Ze hoopt dat dit niet opvalt.'

5 reacties op “Doen alsof het vakantie is: mijn aanpak.

 1. liese schreef:

  In “Twilight” hebben ze ook zo’n speciale manier van in bomen klimmen, je moet het eens proberen

  1. liese schreef:

   oei…als ik dit herlees klinkt het een beetje zoals ik wil zeggen dat ge den boom in kunt: DAT IS DUS NIET ZO Héééé!!! Het leek me gewoon leuk om echt eens op twilight-manier in een boom te klimmen. Letterlijk…

   1. Zita Theunynck schreef:

    hahahahahaha. Ik moet hier luidop om lachen. Genoteerd. En bij het lijstje toegevoegd. 🙂

 2. Lotte schreef:

  In short en op slippers naar je werk, al is het maar voor één dag. Zonnebril dragen tijdens je lunch, ook al ben je binnen. S avonds gaan fietsen aan slakkentempo en zonder doel.

  1. Zita Theunynck schreef:

   Vuistje. Lotte Van Boxem. 🙂

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.