eMoSHiT

Bereid je voor op veel woorden

en nog meer gevoelens

more

Feest! Een verzameling van totaal random gedachten die niets met elkaar te maken hebben.

Zita Theunynck // donderdag, 30 juni 2016


Van gedachten over Justin Bieber tot harige poepen (in die volgorde); je vindt het hier allemaal terug op papier. Ze hebben hoe dan ook niets met elkaar te maken. Maar dat op zich is ook een concept.

Regen.

Screen Shot 2016-06-23 at 17.28.25

Op zich hé.


Justin Bieber.

Screen Shot 2016-06-23 at 17.29.37

Terugblik naar die maand toen ik dacht dat ‘Love Yourself’ van Justin Bieber écht ging over ‘van jezelf houden’.


Het weekend. 

Screen Shot 2016-06-23 at 17.29.51

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik heb nogal moeite om het weekend los te laten.

 

Goeiendag zeggen.

Screen Shot 2016-06-23 at 17.31.00

Mijn opa die glimlachte altijd naar iedereen als wij samen over straat wandelden. En als ik hem dan vroeg: ‘en wie was dat opa?’ Dan zei hij soms: ‘Francine van de parochie’. Maar even goed: ‘gewoon, een meneer die voorbij kwam’. Schoon hé.
En over mensen die niet terug glimlachte zei hij: ‘ze zullen wel plooien’. En dat deden ze altijd.
Dus daarom mijn voornemen begin dit jaar om meer naar mensen te glimlachen, we doen dat toch echt te weinig. Want hoe leuk is het om te glimlachen naar een onbekende mevrouw of meneer en dat die persoon dan terug glimlacht. Dat is echt bijna beter dan verjaren (en ik vind verjaren echt GEWELDIG: ik lig de hele nacht wakker voor ik verjaar, gewoon van de spanning).

Screen Shot 2016-06-23 at 17.30.47

Laten we zeggen dat na een paar maanden veldwerk, ik kan zeggen dat er nog werk aan de winkel is. Maar ik heb ook al echt een paar parels verzameld. Vooral van kleine meisjes, oude meneertjes en Marokkaanse vrouwen. En ik weet gelukkig: ‘ze zullen wel plooien’.

 

De winter.

Screen Shot 2016-06-23 at 17.30.35

Ik heb vaak het gevoel alsof de winter vijfhonderd seizoenen lang duurt. En de zomer is volgens mij echt niet een heel seizoen. Dat duurt gewoon niet zo lang. Ik vind dat niet eerlijk. Ik ben er sterk over aan het nadenken dit voor te leggen aan Frank Deboosere.

(Nog een tekening met een totaal verschillende filter en achtergrond, kwestie van het concept ‘chaos’ ook visueel door te trekken).

Screen Shot 2016-06-23 at 17.31.24
1 Regel. Na acht uur moogt ge uw eten in de zetel voor tv opeten.
Deze regel geldt vooral in de winter (maar ik stel geen exclusieven, als jij hem deze zomer wil gebruiken, ga uw gang).

 

De zomer
(bereid u voor, ziet dat ge door hebt dat hij eraan komt, want voor ge het weet is hij weer weg, sloeber).

Screen Shot 2016-06-23 at 17.34.10

Deze is vrij te gebruiken én in te zetten de komende maanden, geneer je niet.

Screen Shot 2016-06-23 at 17.34.29

Dit gaat echt weer gebeuren, de komende maanden, als het warm is, en het lijkt alsof je al 100 jaar aan het werken bent, maar het is eigenlijk half twee ’s middags.

Het Lief. 

Screen Shot 2016-06-23 at 17.33.33

Ik ben naast baasspeler, ook betweter. And proud of it. Vuistje, paardje, dansend vrouwtje voor mezelf. 🙂

Screen Shot 2016-06-23 at 17.32.36

Ieder draagt zijn ding bij aan onze relatie. Evenwichtig. En geëmancipeerd.

Screen Shot 2016-06-23 at 17.32.19

Hij heeft ergens een punt. Maar ergens weet ik het ook niet zeker. Het is mogelijks een valstrik.

 

Over poepen en andere lichamelijke aanverwanten.

Screen Shot 2016-06-23 at 17.30.06

Er zijn heel wat dingen in het leven OVERschat: de looks van Kobe Ilsen, de smaak van hamburgers bij de McDonalds, afstoffen in uw huis, ‘Het verdriet van België’ van Hugo Claus, consequent zijn, en ik kan nog wel efkes doorgaan. Wat daarentegen totaal onderschat is, is een harige poep. Dat houdt de beesten tegen, is warm in de winter, en dat zijn al 2 dingen meer dan je van een haarloze poep kan zeggen.

Screen Shot 2016-06-23 at 17.35.11

Ik dacht dat deze ideaal was om af te sluiten: een vagina die bestaat uit bloemetjes.
Want onze vagina is een ‘self cleaning oven‘ en we mogen er trots op zijn verdomme!

 

zomerse groetjes ,
en ook proficiat dat je echt tot hier bent geraakt: vuistje, paardje, dansend vrouwtje voor jou.

Zita Theunynck

Over Zita Theunynck

Zita schrijft als scenariste voor televisie. Voorlopig toch, met televisie weet je nooit. In haar vrije tijd, stuurt ze graag lange sms'en naar haar vrienden en probeert ze een recept te vinden waarmee ze zo'n blok tofu eindelijk lekker klaar kan maken. Of ze zit voor televisie pindanootjes te freten, dat kan ook. Zita heeft deze bio geschreven op de trein net voor ze moest afstappen. Ze hoopt dat dit niet opvalt.'

2 reacties op “Feest! Een verzameling van totaal random gedachten die niets met elkaar te maken hebben.

  1. gerhilde maakt schreef:

    Ik ben opgegroeid in een klein dorp en daar zei ik ook goeiedag tegen iedereen. Nu ik in de stad woon, doe ik dat niet meer, maar als ik in ‘mijn’ dorp kom, doe ik het automatisch weer wel. Het is een klein, maar mooi gebaar eigenlijk, he. 🙂

  2. Sarah schreef:

    Hihi ik vind jullie stiekem echt kei grappig ?? vuistje, dansend paardje euh vrouwtje terug ?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.