eMoSHiT

Want ons leven is soms een puinhoop

Maar wel een hele mooie

more

HET TRIESTE LOT VAN HET ‘SCHUIVERKE’.

Zita Theunynck // donderdag, 15 september 2016


Tegenwoordig wandelen wij veel. En dan kijken wij ook naar de grond. Wij hebben dat van onze oma geleerd. Er is ALTIJD iets waardevols te vinden op de grond. Mijn oma vond aan de lopende band gouden juwelen en geld. (Of ze was stiekem kleptomaan, dat kan ook).

Nu, wat hebben wij tijdens dat wandelen ontdekt:


de wereld ligt vol met eenzame schuivertjes 


Arme schuivertjes.

Het is ook niet echt motiverend als je schuivertje heet. Stel je voor: dat jij schuiverke heette. (enfin, ik stel me alvast voor dat ik schuiverke heet. “Hey, Hallo, Schuiverke Theunynck, aangenaam.”).
Als je schuiverke heet, dan ga je toch vanzelf wegschuiven. Als ik een schuivertje was, dan dacht ik . ook: ‘jongens, het is al goed, laat maar zitten: ik laat het gaan, ik laat mezelf gaan: het maakt toch allemaal niet meer uit, want ik ben een schuivertje’.
Dat is een self-fufilling prophecy van de ernstigste soort.

Daarom hebben wij beslist:

wij gebruiken enkel nog ‘stekertjes’.

En die blijven steken maat. Dat is niet normaal.

 

Hier een mooie collectie eenzame schuivers die we ondertussen al zijn tegengekomen.

 

IMG_4270

IMG_4675

IMG_4240

 

Zita Theunynck

Over Zita Theunynck

Zita schrijft als scenariste voor televisie. Voorlopig toch, met televisie weet je nooit. In haar vrije tijd, stuurt ze graag lange sms'en naar haar vrienden en probeert ze een recept te vinden waarmee ze zo'n blok tofu eindelijk lekker klaar kan maken. Of ze zit voor televisie pindanootjes te freten, dat kan ook. Zita heeft deze bio geschreven op de trein net voor ze moest afstappen. Ze hoopt dat dit niet opvalt.'

Eén reactie op “HET TRIESTE LOT VAN HET ‘SCHUIVERKE’.

  1. liese schreef:

    ik verlies die ook constant….dus daar liggen ze!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.