eMoSHiT

Bereid je voor op veel woorden

en nog meer gevoelens

more

Emoshit stelt voor: yoga met je nieuwe best vriendin Adriene

Zita en Sara // donderdag, 17 november 2016


We weten het: yoga is zo verschrikkelijk hip. En iedereen doet het. Of iedereen zegt dat hij het doet en hoe goed het is en dat je ook echt moet beginnen. En van zo’n dingen worden wij spontaan al tegendraads, waardoor we er helemaal niet mee willen beginnen. Zoals een sapkuur. We hebben het nooit gedaan. 10 dagen alleen sap, zijtgezot? Alleen, dit is een uitzondering. Je mag sceptisch blijven. En ja, het blijft allemaal een beetje zweverig met een vleugje Ingeborg. Maar toch. Wij en onze kapotte zielen zijn zo verkocht aan yoga with Adriene*. En we willen jullie gewoon even vertellen waarom, zie het als een cadeautje van ons aan jullie.

 1. Adriene ziet u graag.
  Jij denkt nu: ‘Adriene weet niet wie ik ben. Dat Adriene zich eens eerst concentreert op haar eigen vrienden en familie.’
  Maar we zeggen het u: na twee lessen denk je, ‘Adriene, ze ziet mij graag’.
 2. Je denkt op voorhand: ‘elke dag yoga doen?! Dat gaat mij nooit lukken’.
  Ten eerste, je hoeft dat niet elke dag te doen. Het is maar wat je zelf wil en nodig hebt.
  Ten tweede, yoga with Adriene is kei chill. Zelfs als je moe bent, en honger hebt, en een hele zware dag hebt gehad, kan je echt nog makkelijk een half uurtje Yoga with Adriene aan. Het doet zelfs deugd. Want het gaat altijd meer om rustig worden, en diep ademenen, dan om zotte oefeningen doen. Hoe goed je het doet maakt eigenlijk niet uit.
 3. Adriene is very no pressure
  Elke keer wenst ze je proficiat dat je gewoon maar op de mat geraakt bent. En dan hebt ge zelf zoiets van ‘yes, dat is waar, Adriene, ik ben er geraakt, ik heb tijd gemaakt om wat yoga te doen’. Meer verwacht Adriene niet. Ons motto is ondertussen: ‘doen is beter dan het niet doen’ (en nu zijn we de lat al hoog aan het leggen 🙂
  img_6058img_6059img_6061
  Bijna zo goed als Adriene (woot!)screen-shot-2016-11-14-at-11-59-04
 4.  Een beetje ‘self care’ kan nooit kwaad
  Ja, die noemt dat ‘self care’. Ja dat klinkt heel wollig, én dan?
 5. Van Adriene moogt ge ook altijd afhaken tijdens een oefening.
  Adriene veroordeelt nooit. Adriene legt de lat nooit te hoog. Integendeel, Adriene zegt ook vaak ‘als je al tot hier raakt met je handen, ben je goed bezig(en dan is dat echt zo de stretch-afstand die stijve harken aankunnen). All good.
  img_6049img_6050
  screen-shot-2016-11-14-at-11-55-47
  Adriene kan het nog een tikje beter (only een tikje)
 6. Adriene vertelt u ‘to smile in’.
  En dan doet ge dat, en het is heel onnozel, maar het werkt.
  Ge voelt u toch een tikske beter. Een tikske meer ontspannen. Een tikske zekerder van uzelf. Een tikske minder angstig.
  Adriene zegt ook dingen als ‘do what feels good’. Of ‘rain it out’, en dan moet je met je handen van die regen-bewegingen maken, en dat klinkt heel onnozel, maar wij worden daar gewoon gelukkiger van.
  img_6071
 7. Bij Yoga with Adriene kunt ge onbeschaamd luide protten laten.
  Ge kunt ge protten laten, op uw gat vallen, een pyjama aandoen. Want het is gewoon gij en Adriene in uw huis, meer niet. inderdaad, ge hoeft uw huis niet te verlaten. Heerlijk. Want dat is eigenlijk ons grootste probleem, na een werkdag of eender welke stomme, moeilijke dag nog de energie vinden, om met een te volle of te lege maag op onze fiets te springen met een yogamatje en fietslichtjes in de winter en handschoenen en met een min of meer presentabele outfit voor publieke gelegenheid op tijd in een yogales te raken.
 8. Adriene ziet u graag, en zo ziet gij uzelf ook iets liever. 
  En dat kunnen we allemaal wel gebruiken. Iets meer eigenliefde. We zien onszelf niet graag genoeg. Welkom, in de self love club.
 9. EN HET KOST NIKS
  Je kan Adriene steunen op haar site en je kan haar yogalessen online kopen of in Texas een yogales gaan volgen, maar je kan dat ook gewoon niet doen en dan kost het niks. Adriene is gewoon gratis op Youtube. Dat is gratis-er dan gewone vriendschap, want je moet zelfs geen cadeautje kopen voor haar verjaardag of storten op haar babyrekening.
  Sara heeft wél coole hippe yoga kledij. Maar met gewoon comfortabele kledij gaat het ook! (zelfs met een trui met een vlek op, zie foto hieronder).
 10. Bij elke ademhaling EVER ben je goed bezig
  Wanneer wij het nu wat moeilijk hebben, dan horen wij Adriene in ons hoofd zeggen: just take a long juicy breath en dan doen wij dat. En dan hebben wij al het gevoel dat wij iets goeds gedaan hebben, we hebben iets verwezenlijkt en we hebben gezorgd voor onszelf. En dat allemaal door te ademen. Gast, bij E L K E ademhaling ben je goed bezig. ELKE!
  img_6088
  Zie hoe zotte perfecte driehoek Sara haar benen vormen.img_6086
  En zie ik ben er ook bijna. 🙂

Hier is ze, Adriene. Wees vrij om haar eerste les te volgen. Maar dat moet natuurlijk ook niet. ONs heeft het elks ook 5 jaar aanmoediging van onze vader (ja, die doet yoga, en dan?) en een persoonlijk mentaal breekpunt gekost om ermee te starten. Dus ge hebt tijd jong.

* Shout out aan iedereen die Adriene al kent. Wij zien jullie zeker zo graag als haar, echt waar.

Zita en Sara

Over Zita en Sara

4 reacties op “Emoshit stelt voor: yoga met je nieuwe best vriendin Adriene

 1. Charlotte Bergé schreef:

  Zalig! Iedereen aan de yoga! <3

  1. Zita Theunynck schreef:

   SOWIESO. <3

 2. Kelly schreef:

  Jaaaa, Adriene is hier ook al een paar jaar mijn beste virtuele vriendin! Vanmorgen heeft ze mij nog geholpen om mij wat beter te doen voelen: ik ben opgestaan met rugpijn, zo kak, maar Adriene wist de pijn wat te verlichten. Booyah!

  1. Zita Theunynck schreef:

   Booyah terug!!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.