eMoSHiT

Bereid je voor op veel woorden

en nog meer gevoelens

more

Het internet kan ook keihard inspireren: 3

Sara Theunynck // zaterdag, 26 november 2016


VAGINA’S ONLINE
Ik weet niet hoe het komt, maar tegenwoordig willen al mijn sociale media mij wijzen op het feit dat je van vagina’s accessoires kan maken. Eerst vond ik dat raar, een beetje vies en ook niet nodig. Waarom zou een foef iets anders moeten zijn dan een stukske functioneel lichaam dat meestal verpakt zit en soms ook niet?

Wel, ondertussen ben ik helemaal team ‘vagin-accessoire’. Vagina’s zijn zo raar, knullig en vreemd dat ze weer leuk zijn. En serieus, alle dingen die zo gemaakt zijn dat je iets in een Vagina kan stoppen, daar word ik vrolijk van.

Vagina-portemonnee, iemand? http://metro.co.uk/2016/11/04/you-can-now-keep-your-coins-inside-a-handmade-vagina-6234314/

Foefpot anders? http://www.missmoss.co.za/2016/10/05/laurie-melia-ceramics/

 

GOEIE VRAAG, SILKE

Silke vraagt zich af waarom rokers binnenkort enkel nog het remgeld zullen moeten betalen wanneer ze van hun verslaving af willen, terwijl psychologische hulp grotendeels niet wordt terugbetaald. Goeie vraag, Silke.

Zou het kunnen dat mensen die psychologische hulp nodig hebben en al zo ver zijn om dat te beseffen, zich niet laten tegenhouden door financiële bezwaren? Omdat ze voelen dat psychologische hulp levensnoodzakelijk is? Ik denk dat, maar dat maakt het niet ok.

Integendeel, ik word daar een beetje boos en chagrijnig van, van hoe we omgaan met ziektes die we niet aan de buitenkant kunnen zien. En het niet terugbetalen van psychologische hulp draagt daartoe bij. Want uiteindelijk zijn de mensen die niet zichtbaar ziek zijn, gewoon aanstellers dan, toch? Enfin, MAGGIE, doe er iets aan. Hup meid.

http://weekend.knack.be/lifestyle/radar/minister-de-block-waarom-krijgen-we-psychologische-hulp-niet-terugbetaald/

 

WINTERDIP

Dé winterdip: ik heb daar gemeen hard last van. Dit jaar misschien zelfs nog meer, omdat ik in het rare vacuüm zit van thuis te zijn en ziek maar ook stilaan beter. Dat voelt raar. En ik dacht ergens (debiel naïef) dat ik minder last zou hebben van de winter wanneer ik genoeg zou slapen en veel zou buiten zijn, wat ik kan doen omdat ik daar tijd voor heb en omdat dat goed is voor mij. Maar nee hoor, de winterdip roars its ugly head again. Gelukkig zijn er Nanoe Carremans’en op de wereld, die hun winterdipgevoelens omzetten in iets positiefs. THANK.GOD.

Bekijk de volledige winterdip van Nanoe bij Charlie.

 

DE TIP VAN Yoko

Bij Emoshit hebben wij ook lezers. En reageerders. En dat is supergeweldig. Dat geeft mij het gevoel dat andere mensen waarschijnlijk ervaren bij hoogst risicovolle activiteiten zoals lsd pakken of bungeespringen: I FEEL ALIVE. Een soort van supergezellige high ervaar ik bij het ontvangen van notificaties dat iemand gereageerd heeft op een van onze stukken. En soms zijn die reacties ook tips, op het internet, zoals deze, van Yoko.

Danku Yoko. Dit is de bom.

 

 

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

2 reacties op “Het internet kan ook keihard inspireren: 3

  1. liese schreef:

    moet ergens wel vreemd zijn bij de bakker zo:”eens kijken of ik nog wat kleingeld in mijn foef heb”

    1. Sara Theunynck schreef:

      Vreemd of…geweldig?!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.