eMoSHiT

Bereid je voor op veel woorden

en nog meer gevoelens

more

Een hoogst eigen Emoshit-jaaroverzicht

Zita Theunynck // donderdag, 29 december 2016


Want geloof het of niet. Het lijkt alsof we al drie eeuwen bestaan, maar Emoshit bestaat exact 1 jaar.
Dit was onze eerste post, waarmee we wilden zeggen: ‘Emoshit is gelanceerd’, maar dan in duizend woorden meer. Sorry.

Enfin, we bestaan dus een jaar. En daarmee eigen we onszelf het recht toe voor een hoogst eigen Emoshit-jaaroverzicht.
(We hebben dat altijd al eens willen doen, het voelt zeer serieus, volwassen en New York Times-achtig om een jaaroverzicht te maken, alles wat we niet zijn, en daarom is het ook het einde).

Het concept gaat als volgt.
We kiezen voor elke maand die dit jaar telde elk onze favoriete post (en af en toe een runner up als we echt niet kunnen kiezen, sorry, kiezen is kei moeilijk),
En we vertellen jullie ook waarom. Gewoon omdat herbeleven ook heel schoon kan zijn.
(en eerlijk, omdat het ons voor een keer ook wat werk bespaart, want we hebben al die dingen al geschreven, en nu kunnen we dat gewoon terug posten. DE. MAX.)

Januari 2016

Sara
Zita kan moeilijke dingen mooi zeggen. Elke keer wanneer ik me sinds januari angstig of onrustig voel, denk ik: het zijn de egels maar. Het.zijn.de.egels.maar. En soms helpt dat. Dus voor al wie de egels nog niet kent, lees dit, misschien heb jij ook egels en is het goed te weten dat je ze hebt.

Zita
S
ara leerde ons zeep maken. Eerlijk, ik heb geen zeep gemaakt. Maar, ik vond lezen over zeep maken wel ongelofelijk entertainend. En na het artikel had ik bijna het gevoel alsof ik net zelf zeep had gemaakt. Enfin, dit artikel stelt op geen enkele manier teleur.

Mijn egeltjes

 

Februari 2016

Sara en Zita
Wow, in februari waren wij precies maar met 1 ding bezig: Temptation Island. En Regilio. In februari geloofden wij ook nog in Regiel, terwijl we in maart behoorlijk teleurgesteld waren in hem. Maar hé, binnenkort is er een nieuw seizoen en hopelijk ook een nieuwe man waar wij in kunnen geloven.
Regilio -Zita

 

Maart 2016

Zita
Sara deed op 10 maart de volgende uitspraak ‘Twee kilo. Als je dat bekijk in kaas is dat veel
Een machtige uitspraak die op eenzame hoogte staat bij zoveel andere bagger quotes die de wereld in gestuurd worden.  Vandaar hier alvast een eerste poging. Ik hoop stiekem dat 2017 het jaar wordt dat hij de wereld verovert op truien, T-shirts, wenskaarten en onhandige koffietassen.

Sara
Voor ik nog maar wist dat 2016 een écht bleitjaar zou worden, hadden wij het hier al over wenen en waarom we allemaal wenen, wij en de geniale vrouwen van ons panel.

 

April 2016

Zita
Wenskaarten voor werkelijk ieder moment. We blijven ervan overtuigd. Er zijn nog te veel momenten waarvoor geen kaart bestaat. En er zijn verder te veel momenten waar slechte kaarten voor bestaan. Dit was onze eigen bescheiden poging dat evenwicht in het universum recht te zetten.

Runner up april
Ik merk nu dat Sara meer dan één epische uitspraak heeft gedaan in 2016. Dit is er zo nog één. Boven mijn bed. Ik zweer het.

Sara
Misschien is dit wel mijn favoriete stuk van het hele jaar. Dit verhaal vertelt Zita soms ook live, tijdens etentjes en ik zweer het, het blijft goed. Soms doet het deugd om te smullen van iemand anders z’n gênante momenten, toch? Wel, eet.uw.buikske.rond.
aapje 3

Mei 2016

Sara
Sinds deze ‘outing’ van Zita hebben wij al veel mensen ontmoet die hebben toegegeven dat ze ooit in hun leven een boskakkertje geweest zijn. We zijn met meer dan je denkt. Boskakkertjes united, bitches.

Zita
Er is veel rotzooi die ik graag achterlaat in 2016. Maar deze gedachte neem ik volgaarne mee naar 2017. Kom, we zijn weg.


Juni 2016

Zita
Ik ben ooit een 8-jarige geweest (zot hé). In 2017 word ik 28. Mijn 8-jarige zelf gaat zo teleurgesteld zijn in wat mijn 28-jarige zelf van haar leven heeft gemaakt. Mijn 8-jarige zelf was dan ook een stuck-up suburban little snob dat in een dorp wilde wonen, en elke dag met haar auto naar het werk wilde rijden (het is anders gelopen).
Sara
O
p de een of andere manier denk ik dat Zita in juni veel tijd moet gehad hebben. Want ze heeft een selectie van random gedachten, mét tekeningen, geordend, uitgeschreven en op onze blog gepost. Ik kan daar alleen maar extreem veel respect voor hebben.

Juli 2016

Sara
Voor al wie Eefje De Visser nog niet ontdekt heeft: ontdek haar. Ik heb haar pas zien optreden en oh, wauw, Eefje & band, I love you. Heb je wat poëzie nodig voor je ziel? Wat goeie woorden om mee te spelen in het nieuwe jaar? Check Eefje. Zij heeft het.

Zita
In juli haalden we wat jeugdherinneringen op van onze jeugdvakanties. Sleuteltermen zijn: Ardennen, regen, wandelen en schreeuwlelijke K-ways. Verder was onze jeugd echt de max.

IMG_4330

Augustus 2016

Sara
Omdat deze lijst het verdient nog eens door jou bekeken te worden.
Omdat het nu hét ideale moment is om boeken te lezen.
Omdat ik hoop dat jij daar in de comments nog een geniale boekentip achterlaat.

Zita

Ik kwam tot de geniale vaststelling dat er 3 soorten genieten zijn, en dat ik in twee ervan echt goed ben, en één echt waarlijk zeer hard suck. Maar enfin, 2 op 3 is toch al redelijk goed. En dat haalt de druk toch al wat van de ketel voor 2017.

 

September 2016

Zita
Sara twijfelde over heel veel dingen (zo zijn we). Maar vooral over een baby. En ze probeerde zich in te beelden hoe het zou zijn om een baby te hebben. Uiteindelijk maakte ze een pro- contra lijstje. En toen ook dat niet hielp ging ze gewoon streepjes zetten? Je ontdekt in het artikel aan hoeveel streepjes PRO ze vandaag zit!

Sara
September was voor mij geen topmaand, ik zat mij te schamen over mijn burn-out en me stilletjes heel droevig te voelen. Maar er was wel een silver lining: Zita zien trouwen met haar lief en zien hoe gelukkig die twee waren (en zijn). En dat allemaal mogen meemaken, inclusief crazy voorbereidingen, freak-outs van Zita over haar kapsel op de dag zelf en de stroom aan walgelijk romantische foto’s van hun korte huwelijkstrip naar Italië op whatsapp.

2016_09_10_zilo_hr-345

Oktober 2016

Zita
Sara ontdekte dat ze oud begint te worden (jezus). Opgepast, dit artikel gaat over naar de bibliotheek gaan, dactylo les volgen, Google ontdekken én sms’en sturen.

Sara
Ik heb een bovenmatige interesse in het huwelijk van Zita. Is het omdat ik zelf ga trouwen? Is het omdat er tekeningen van Zita bij zijn? Is het omdat ik Zita en Lorenzo zo schattig vind? Ik weet het niet, maar ik zou het snappen, moest jij ook gefascineerd zijn. Of niet hè.


November  2016

Zita
We ontdekten voor eens en altijd dat Sara een wonderbaarlijk wezen is. En wel hierom.

Sara
Ik vind dat iedereen dit stuk moet lezen, omdat ik denk dat Zita slim is. Slimmer dan ik. Ik hoop dat als je je herkent in dit stuk, dat je effe de tijd neemt om goed na te denken over hoe je bezig bent en of dat wel goed voor je is. Ik had dat beter wat harder gedaan, denk ik.
December 2016

Sara
Wij hebben ontdekt dat yoga de max is. En dat is allemaal dankzij Adriene.
En dan ook nog dit stuk. Gewoon, omdat het in dit stuk veel over zweet gaat en over afzien en omdat je misschien ‘Bikram Yoga ontdekken’ als goed voornemen op een lijstje hebt geschreven voor 2017 en dat je hier dan kan ontdekken of je al dan niet zin hebt om je kapot te zweten in een ruimte vol mensen die je niet kent. Gewoon daarom.

Zita
Dank u zeggen. We moeten dat meer doen. Er zou een feest voor moeten bestaan! Want shit, ik ben zo ongelofelijk dankbaar voor alles wat in 2016 is gebeurd, dat ik mezelf nu van de aardbol wil wegbeamen vooraleer er allerlei slechte dingen gaan gebeuren (buiten het feit dat dat echt stom zou zijn, want ik ben supergraag op de aarde, de aarde is de max). Soit, allemaal omdat ik niet kan geloven dat het mij echt overkomen is. <3

thanksgiving-copy

Dank u prachtige lezers, om al een jaar Emoshit te lezen.
Wij vinden jullie onvoorstelbaar de max.
We hopen dat jullie het hier fijn vinden, en nog efkes blijven.

Tags: .
Zita Theunynck

Over Zita Theunynck

Zita schrijft als scenariste voor televisie. Voorlopig toch, met televisie weet je nooit. In haar vrije tijd, stuurt ze graag lange sms'en naar haar vrienden en probeert ze een recept te vinden waarmee ze zo'n blok tofu eindelijk lekker klaar kan maken. Of ze zit voor televisie pindanootjes te freten, dat kan ook. Zita heeft deze bio geschreven op de trein net voor ze moest afstappen. Ze hoopt dat dit niet opvalt.'

3 reacties op “Een hoogst eigen Emoshit-jaaroverzicht

 1. liese schreef:

  graag meer emoshit in 2017!

 2. Katrin schreef:

  Een heel gelukkig 2017 voor jullie Sara en Zita, en blijven schrijven aub! ?

  1. Sara Theunynck schreef:

   Insgelijks :-). En we houden het voorlopig vol. Gewoon omdat we niet anders kunnen! 🙂

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.