eMoSHiT

Want ons leven is soms een puinhoop

Maar wel een hele mooie

more

Foute februari: Emoshit kijkt Tempation Island

Zita en Sara // vrijdag, 10 februari 2017


Nu we niet mogen drinken, hebben we iets anders nodig dat de druk van de ketel haalt, en ons de dingen doet relativeren. Iets zoals op café gaan, leuteren en niet denken over de moeilijke dingen van het leven. Daarom kijken we foute televisie in februari. Verwacht je aan onze blik op Temptation Island, Blind getrouwd, Astrid en misschien doen we De Jurk ook wel. 


Deel 1/ Temptation Island.
Sorry (nu al). Maar ook niet. Want geef toe, gij kijkt ook.

We zouden graag bij die mensen horen die zeggen: ‘Temptation, daar kijk ik nu eens niet naar, wat een rotzooi. Ik kijk liever een documentaire op Canvas ofzo.’

Want ja, Temptation Island is werkelijk de grootste rotzooi die ge u kunt voorstellen. Dat is waar.

Geen programma met zoveel vage beelden.
Geen programma waarbij uw geloof in de mensheid tot dergelijk dieptepunt zinkt.
Geen programma waarbij je vaker naar de herhaling van een vaag nachtbeeld waarop eigenlijk quasi niets te zien is, aan het kijken bent, dan naar iets nieuws.

Alleen al de premisse: we sturen allemaal ‘koppels’ naar een eiland, we zetten ze apart, en dan rukken we liters en liters alcohol aan terwijl we een stel opdringerige, op seks beluste vrijgezellen op hen loslaten waarmee ze op dates moeten, die zo ontworpen zijn dat ze allemaal op een of andere manier ‘per ongeluk’ tot seks kunnen leiden. (Paintbalgevecht. We vallen per ongeluk op elkaar. Oeps, seks). Dat is werkelijk belachelijk. Ook wij zien dat in.

En toch.

Er zijn twee dingen.
Punt één. Wij zijn ‘ avonds vaak te moe ’s voor die documentaire of dat interessante praatprogramma op Canvas. Wij hebben altijd de intentie om naar dat interessante praatprogramma te kijken. Maar als het puntje bij paaltje komt, dan hebben we toch iets eenvoudiger nodig dat onze hersenen gewoon binnen glijdt.  Snap je?

Punt twee. Op een of andere manier heeft Temptation Island een ongelofelijke aantrekkingskracht op ons. Dat was al zo toen we nog veertien waren, en dat is spijtig genoeg niet veranderd. We kunnen gewoon niet aan de verleiding weerstaan om te kijken. (Zeg ons dat jullie dat ook hebben?)  We beginnen te kijken omdat we ons afvragen wie er in godsnaam meedoet aan zoiets. En daarna blijven we kijken om te ontdekken welke onnozelaar zo dom is om zich ook effectief te laten verleiden door een van die onnozele vrijgezellen.

Dus ja, wij hebben Temptation gekeken. Maar, wij hebben zeer aandachtig gekeken, en dingen gezien die jij misschien niet gezien hebt.
Emoshit levert jou 3 Trends uit het dit seizoen van Temptation Island.

Trend 1/ Je hoeft zelfs niet meer te doen alsof je een goed koppel bent.
Dit jaar hebben de programmamakers zelfs niet eens moeite gedaan om koppels te selecteren die ons proberen te doen geloven alsof een goed koppel zijn. Zo heeft Jefferson nu al maar 70 % vertrouwen dat hij het haalt. En verder hebben Jefferson en Lize nog voor hun vertrek al problemen met communicatie. Volgens Lize gaan ze altijd ‘een armlengte afstand houden’.  Waarop Jeffrey antwoordde: ‘Het zal wel’. Dat vond Lize nogal een gelaten antwoord. Waarop Jeffrey antwoordde, ‘Zo praat ik toch altijd’. Dat moest Lize wel beamen. Wauw. Verfrissend. Deze trend maakt Temptation alvast iets minder triestig op menselijk vlak.

Zie, hier doen ze nog semi hun best.

Trend 2/ De gratis vakantie.
Ze is jullie misschien niet opgevallen, maar wij hebben bijzonder veel affectie voor de roodharige vrouwelijke vrijgezel. Je weet wel, dat roodharige poppetje dat zich voorstelde met de one liner: ‘ros bloed, poept goed’.  Toen waren we nog niet zo’n fan van haar, maar we vergeven haar deze cliché uitspraak. Want verder verdween ze de eerste aflevering volledig uit beeld? Ze verleidde niemand. Ze bevond zich ’s avonds niet in de buurt van drank, of het zwembad. Behalve één keer zien we haar. Een keer: in de hoek van het beeld, daar zat ze, koekjes te eten. HOE GENIAAL IS DAT?
Die rosse is mega pienter. Dat is gewoon een real life hack: die is helemaal niemand aan het verleiden, die is gewoon rustig aan het genieten van een deugddoende, gratis vakantie in een sterren resort met een ongelimiteerde toegang tot oreo’s en alle soorten alcohol ter wereld.  Vuistje rosse! We supporteren alvast voor jou. Dat je nog lang in het spel mag blijven.

P.S. In aflevering 2: wéér een eenzaam shot van roodharige koekjeseter. WE.LOVE.YOU.

Trend 3/ Temptation als springplank voor je zangcarrière. 
We hebben al veel gezien in Temptation. Vooral mensen die Temptation Island zien als een opstapje naar ‘iets doen in de media’. Maar deze keer hebben we iemand die het serieus neemt. Hij heeft voor zichzelf ook gewoon onbeschaamd ‘singer-songerwriter’ bij het vakje ‘job’ heeft ingevuld (terwijl het duidelijk is dat je eigenlijk kelner of personal trainer moet zijn, toch? Of ‘call agent’, wat dat ook moge zijn. Breek ons de bek niet open over de beroepen van de vrijgezellen.) Enfin, Ken is meer bezig met timmeren aan zijn personal brand en proberen al zijn haar sensueel (‘dat behoorlijk lang is’, DAT KUNNEN WIJ OOK ZIEN) uit te schudden voor de camera en lekker wiegelig te bewegen, dan met het verleiden van die meisjes. Het is gewoon een leuke bijkomstigheid, dat hij naast te pas en te onpas zijn gitaar, ook zijn flieter kan bovenhalen. We moeten toegeven: well played, Ken. We wisten dat het ging werken. Zie, hier is hij al te gast bij MNM. En hij heeft ook al een belachelijk Facebookevent dat zijn naam draagt.

 

P.S. Een applaus voor de montageploeg. Ongelofelijk, dat vertrek met die boten, en daaronder dat Don’t worry about me van Frances. Diepe buiging.

 

(foto’s: vijf.be)

 

 

 

 

Zita en Sara

Over Zita en Sara

4 reacties op “Foute februari: Emoshit kijkt Tempation Island

  1. liese schreef:

    I so hear you! Vanaf hij zijn gitaarken uithaalde dacht ik “yep, die komt op MNM” en ik kijk….we zijn al zo ver. En den Jeffie, ’t is een karikatuur. Maar die krachtpatser die zegt “ik hoef niet te verleiden, de dames komen naar mij toe en eten uit mijn hand” die spant de kroon in het hele “ik kijk naar temptation om zo’n uitspraken te horen”°verhaal

  2. Heidi schreef:

    *Iets eenvoudigs dat gewoon uw hersenen binnenglijdt* . Hartjes voor zo’n schone beschrijving!

  3. Nele schreef:

    HAHAHA IK MOEST OOK KEIHARD LACHEN MET ‘DON’T WORRY ABOUT ME’ DAT ZE DAAROP MONTEERDEN!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.