eMoSHiT

WANT SOMS WILLEN WIJ GEWOON ONS HART UITSTORTEN OP DE ZETEL BIJ OPRAH

EN DAT ZE ONS EEN VAN HAAR PERFECTE ZAKDOEKEN AANREIKT

more

EEN NIEUWE VERKEERSREGEL VOOR WANNEER HET REGENT.

Zita Theunynck // woensdag, 12 juli 2017


Emoshit doet een vrijblijvend voorstel voor een nieuwe verkeersregel als het regent. Want het leven is zo al een puinhoop, als je dan ook nog met een ellendige regenfrak op de fiets zit, moet de wereld gewoon een beetje meewerken.

ZIE.

Wij hebben een vrijblijvend voorstel voor een nieuwe verkeersregel. Een eenvoudige en duidelijke regel. Een eerlijke en rechtvaardige regel. En hij zou veel tristesse de wereld uit helpen.

Stel u even deze situatie voor: het regent. Het regent echt hard. Met hard bedoelen we: ik moet nu naar buiten en als ik niet vertrek, kom ik te laat, maar ik ga toch nog wat wachten, want zo hard regent het. Je kruipt op je fiets. De eerste minuut probeer je nog moeite te doen om door te fietsen, zo kom je misschien nog droog aan. 1 minuut verder weet je: dit heeft geen zin, je haar gaat nat worden, je onderbroek ook, en toch blijf je grimmig door fietsen. Ellendig zielig. Zo zielig, is het. Je kan ook niet meer zo goed remmen, want oh ja, dat hadden we nog niet gezegd, het regent niet alleen, het is ook koud. De regent sijpelt ondertussen zachtjes in je sokken. Je rug en oksels zijn ondertussen zowel nat van het zweet als van de regen.  Want ja, we kunnen binnenkort op Mars wonen, maar een regenjas maken waar mensen niet in zweten, ho maar. En, er bengelt een dikke snottebel aan je neus, en je bent zo ver dat je niet eens meer de moeite doet om hem af te geven, je laat hem gewoon ellendig bengelen.  Zo’n moment. Conclusie: het leven is een puinhoop.

Nu, op dat zelfde moment rijdt een onschuldige automobilist lekker warm en droog naar zijn werk. Hij luistert naar een nummer van Bob Marley, er staat misschien een hete koffie te dampen in zijn bekerhouder (wie weet, het is mogelijk), en hoewel het regent, lijkt het alsof de zon uit zijn gat schijnt. Zo verpoept comfortabel zit die enthousiaste sloeber daar in zijn auto. Het verschil tussen twee dingen op aarde kan onmogelijk groter zijn: dan het verschil op dit moment tussen jou en die automobilist. Nat versus droog. Ellendig stukske regenfrak versus een freaking huis op wielen. Zien jullie het?

Oké, hou u vast. Wie heeft er voorrang?
DIE CARPE DIEM-KOFFIEDRINKENDE UIT ZIJN GAT SCHIJNENDE BOB MARLEY MET Z’N HUIS OP WIELEN. JEZUS. CHRISTUS. GOD ALMACHTIG.

Is dat eerlijk, vinden jullie?
Is dat rechtvaardig?
Kan het niet anders?

Wij denken van wel. Wij hebben zelfs een voorstel. Een volledig vrijblijvend voorstel voor een nieuwe verkeersregel dat we graag al eens bij jullie aftoetsen. Gewoon om  eens te testen hoe de Vlaamse onderstroom dit aanvoelt (haha, de Vlaamse onderstroom). We zijn van plan het binnenkort in te dienen bij De Kamer van Volksvertegenwoordigers als volledig vrijblijvend verkeersregel-voorstel (dat passeert toch zo, dat is gelijk een ijsje, dat glijdt er tussen).

Enfin, terug naar onze verkeersregel.
Hij is zo eenvoudig als hij geniaal is.

Hier komt ie:

Bij regen heeft de Fietser ALTIJD voorrang.

Even eenvoudig als voorrang van rechts. En op elke situatie toe te passen.

Het regent. Je komt van rechts, de fietser komt van links. Wie heeft voorrang? De Fietser (correct).
Het regent. Jij komt van links, de fietser komt van rechts. Wie heeft er voorrang? De Fietser (opnieuw correct).
Het regent. Jij rijdt op een voorrangsbaan, de fietser wil oversteken. Wie krijgt er voorrang? De Fietser (eenvoudig hé).
Het regent. De fietser staat aan een zebrapad. Wie heeft er voorrang? De Fietser (het zal wel zijn).
Het regent. Jij rijdt van je oprit en een fietser komt voorbij. Wie heeft er voorrang? De Fietser (zijt ge mee?).
Het regent. Jij rijdt op een rondpunt, er komt een fietser aan? Wie heeft er voorrang? Simpel. De Fietser.

Het enige wat nog moeten doen, is een definitie bedenken voor ‘regen’.
Who’s in, GUYS?

Tags: , .
Zita Theunynck

Over Zita Theunynck

Zita schrijft als scenariste voor televisie. Voorlopig toch, met televisie weet je nooit. In haar vrije tijd, stuurt ze graag lange sms'en naar haar vrienden en probeert ze een recept te vinden waarmee ze zo'n blok tofu eindelijk lekker klaar kan maken. Of ze zit voor televisie pindanootjes te freten, dat kan ook. Zita heeft deze bio geschreven op de trein net voor ze moest afstappen. Ze hoopt dat dit niet opvalt.'

Eén reactie op “EEN NIEUWE VERKEERSREGEL VOOR WANNEER HET REGENT.

  1. Cruyssaert Boris schreef:

    Kijk eens aan, het is geen voorrang, maar toch al een eerste stap 🙂
    https://www.demorgen.be/binnenland/binnenkort-langer-groen-licht-voor-fietsers-bij-regenweer-in-gent-bced14d7/

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.