eMoSHiT

WANT SOMS WILLEN WIJ GEWOON ONS HART UITSTORTEN OP DE ZETEL BIJ OPRAH

EN DAT ZE ONS EEN VAN HAAR PERFECTE ZAKDOEKEN AANREIKT

more

Zie hier: de oplossing voor pakweg 3/4de van ALLE first world problems.

Zita Theunynck // donderdag, 13 juli 2017


Opgelet: het gaat over eten. Blijf hangen als je graag eet, anders kunt ge nu al maar best weggaan.Het gaat niet zomaar over eten. Het gaat over eten in de zomer. Eten dus. En zomer. Enfin, dit kan echt niet meer mis. Want…wat krijg je als je dé twee beste dingen in het leven samenvoegt? Het summum: inderdaad we hebben over het picknicken jongens.

Zomer is picknicken. Picknicken is zomer.

Onze gedachten over een van de leukste zomertijdverdrijven.

Picknicken is de oplossing voor pakweg 3/4de van alle first world problems.
Hier gaan we:

 1. Heb je een klein huis én wil je veel volk uitnodigen? Picknick!
 2. Heb je geen tuin en wil je buiten eten? Picknick!
 3. Heb je een groot huis én een tuin, maar wil je dat huis niet smerig maken? Picknick!
 4. JE HEBT IETS FAMEUS GOED TE MAKEN MET JE LIEF (JA, DEZE IS VOOR JULLIE, MENSEN DIE IETS GOED TE MAKEN HEBBEN)? PICKNICK! ZO HARD PICKNICK!
 5. Je voelt je een beetje droevig en alles is ‘bwa’ en je weet niet wat het is maar er scheelt iets? Ga Picknicken Gast (met een boek of een frisbee of gewoon om te kijken naar andere mensen die spelen of picknicken (duh)).
 6. Je wil iets doen voor je verjaardag. Maar niet per se ’s avonds, en ook niet per se een brunch. Je weet wat we gaan zeggen…Picknick! Picknicken kan op alle momenten van de dag. Het kan ’s ochtends, het kan ’s middags, het kan als apéro en het kan ’s avonds. Het kan zelfs s’s nachts, waarom ook niet? Laat u vooral gaan.
 7. Je wil chips eten en fruit en kaas en salami’kes rechtstreeks uit de verpakking? Euhh…picknick!
 8. Je hebt zin om te vréten, niet om je in te houden. Dat kan! Om niet te zeggen dat dit het basisconcept van picknicken is. Dat hebben wij geleerd van Amy Krouse Rosenthal (die na deze reeks ondertussen al aanvoelt als een van onze besties).
  “When you go on a picnic, it is customary to pack three times as much food as your would normally eat. For lunch at home, you’ll have a sandwich, chips, maybe a pickle, and be quite satisfied. The picnic version, on the other hand, would be something along the lines of: sandwich, chips (for ten), some Goldfish crackers, pickles, fruit, potato salad and/or coleslaw, a few fried chicken legs, some random leftover from the fridge, and a bag of Tootsie Rolls. Even the napkin ration is askew: At home, one napkin is standard, but for the picnic you figure about seven per person.”

Hier zijn enkele formules. Te nemen of te laten.

 1. De klassieke picknick waarbij iedereen iets meebrengt. Klassiek, maar heerlijk en doeltreffend. En verrassend, want andere mensen hun picknick-gewoontes zijn niet die van u.
 2. Frietjes als picknick heeft iemand u dat al gezegd? Neem uzelf een deken, fiets langs de frituur, stop in het park én daar is de… friet-picknick. Geniaal.
 3. Enkel drank kan ook een picknick zijn. Ja, nu opent er een hele nieuwe wereld hé?
 4. Picknick met restjes. Hééél goeie picknickstrategie, want nu valt het niet meer op dat het een samenraapsel is van verschillende dingen in verschillende potjes, want – hou u vast – DAT IS HET CONCEPT VAN EEN PICKNICK.
 5. De pinterestnick. Als je gewoon totally overboard wil gaan en wil dat andere mensen je een beetje haten maar ook de rest van hun dagen in totale bewondering van jou zullen doorbrengen: je typt ‘picknick’ in op pinterest, je zoekt een walgelijk perfecte foto van een picknick (er zijn er dui-zen-den) en je her-creëert deze tot in de perfectie. You will be hated and loved and hated.

Walgelijke pinterestperfectie.

6. Picknick als date en je weet niet wat de ander gaat meebrengen. Er is geen betere manier om elkaar te leren kennen. Op één van de eerste dates van mijn lief en ik, gingen wij ‘liggen in het park mét eten’ (enfin, picknicken dus, wij waren toen gewoon te cool/zenuwachtig om dat toe te geven). Ik had boterhammen van zelfgemaakt bruin brood met daarop zelfgemaakte auberginetapenade bij, Lorenzo had een zak met mini frangipannekes bij. Om maar te zeggen. Ge kunt uren babbelen om elkaar te leren kennen of ge kunt elk ‘een gerecht’ meenemen naar een picknick.

 

Zita Theunynck

Over Zita Theunynck

Zita schrijft als scenariste voor televisie. Voorlopig toch, met televisie weet je nooit. In haar vrije tijd, stuurt ze graag lange sms'en naar haar vrienden en probeert ze een recept te vinden waarmee ze zo'n blok tofu eindelijk lekker klaar kan maken. Of ze zit voor televisie pindanootjes te freten, dat kan ook. Zita heeft deze bio geschreven op de trein net voor ze moest afstappen. Ze hoopt dat dit niet opvalt.'

Eén reactie op “Zie hier: de oplossing voor pakweg 3/4de van ALLE first world problems.

 1. Liese schreef:

  Picknick galore!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.