eMoSHiT

WANT VERSTANDIGE BLOGS MET NUTTIGE TIPS

zijn er al genoeg

more

Een kerstcadeau. Of niet. Het hangt volledig van u af.

Zita Theunynck // zaterdag, 23 december 2017


We ontdekten deze week dat er een remake van Ocean’s Eleven komt én dat hij met een volledige vrouwelijke cast is.

En we hadden zoiets van:
Jongens, babies, schatjes, kerst-stol-rozijntjes, hou alle kerst- en nieuwjaarscadeau’s bij: hier is waar we een jaar naar verlangd hebben zonder dat we het wisten (sorry liefste, die bluetooth oortjes zijn ook héél leuk). 

Zit je nog niet op onze vreugdetrein?
Oké. Laat het ons efkes uitleggen.
Eén, het is Hollywood op z’n best. Twee, het is met lachen. Drie, het verenigt bijna al mijn idolen in één film (ja, bijna, niet allemaal natuurlijk, je kan maar zoveel wensen).
Voor de volledigheid som ik ze even op. Zodat je alsnog mee enthousiast kan worden.

 1. Sandra Bullock
  We go way back. Sandra en ik. Het begon bij Speed (Top film, voor altijd). Dan kwam Miss Congeniality (ook een top film, ook voor altijd, duh), Crash (ons hart crashte in dat van Sandra) en The Proposal (je denkt dat het klef is, dat is het ook, maar verder hebben wij ook luidop moeten lachen, dat is altijd een goede graadmeter). Sandra, oh Sandra, fijn dat je er weer bent. We hebben je gemist.
 2. Mindy Kaling 
  We weten niet meer exact hoe we haar leerden kennen. We denken dat het was toen we ontdekten dat ze de enige vrouwelijke scenariste van The Office was en dat vonden we cool. Toen begonnen we The Mindy Project te volgen, de reeks die ze zelf schreef en waarin ze ook acteerde. We werden  iets dat lijkt op beste vrienden, maar dan op een eenzijdige manier (Mindy heeft het nogal druk). En toen lazen we haar memoire Is Everyone Hanging Out Without Me? en we waren officieel verliefd.
 3. Rihanna
  Eén ding: Umbrella.  Oké, twee dingen. We found love. We waren meteen fan, ook van haar voorhoofd (serieus op dat voorhoofd kan je de meest smoothe Anne Geddes fotoshoot doen). Wij waren fan, ook al probeerde ze toen nog de aandacht van haar prachtige gravel-tennisveld-voorhoofd af te leiden met zo’n oorbellen (gelukkig doet ze dat niet meer). 
 4. Cate Blanchett
  Als ik kon, dan deed ik de ‘Freaky Friday’-truc van Lindsey Lohan & Jamie Lee Curtis met Cate Blanchett. Echt, ik zou geen seconde twijfelen. Cate Blanchett heeft zo net ietsje meer te verliezen, ik begrijp dat, no hard feelings Cate.
 5. Sarah Paulson
  Ik heb een zwak voor alle Sara’s van deze wereld. Zomaar.
  Ik hou al van Sarah Paulson toen ze nog meespeelde in Jack & Jill.
  Mijn liefde is voor eeuwig bestendigd, sinds ik haar zag in de Netflix-reeks The People v. O.J. Simson: American Crime Story. (Dat is zo een van de graafste reeksen die ik dit jaar zag, en dat was zeker omdat Sarah Paulson Marcia speelde).
 6. Anne Hathaway
  Tja, wat kan ik zeggen. Het is Anne Hathaway. Die stapt uit haar bed en die ziet eruit als Anne Hathaway, snap je?  Ik heb verder ook een periode geprobeerd me te kleden zoals zij in haar rol in The Devil Wears Prada. Dat is nooit echt gelukt, ik denk dat het kwam omdat mijn benen zowat de helft van haar benen zijn. Misschien is ook wel omdat ik geen donkerbruin haar heb noch  een hoofd dat staat met zo’n petje.
 7. Helena Bonham Carter
  Actrice met ontploft haar die altijd wacky personages speelt. Volgens ons leeft ze gewoon  in een kostuumdrama en heeft ze altijd puntige botjes met kei veel knopjes aan. Enfin, dat beeld in combinatie met de gangsters-look lijkt ons kei goed.
 8. Awkwafina 
  (kennen we ook niet, maar als je publieke naam Awkwafina is, dan ben je nu al onze persoonlijke heldin, vuistje Awkawafina)

Soit. Ocean’s 8 komt eraan. Dat wou ik gewoon even laten weten. Voor het geval dat de gedachte hieraan jou even verrukt maakt als mij. Dan lopen er toch al weer twee verrukte zielen op deze aardbol rond en dat is beter dan één.

Zoveel liefde
(maar echt deze sneeuwman-proportie liefde, ja zoveel)

Een gezellige en fijne kerst, dat ook.
(als je dat wenst uiteraard, wil je liever een ongezellige, kaarsjesloos, chaotisch, horror kerstfeest? Dan wensen we je dat ook met heel ons hart toe).

 

 

Zita Theunynck

Over Zita Theunynck

Zita schrijft als scenariste voor televisie. Voorlopig toch, met televisie weet je nooit. In haar vrije tijd, stuurt ze graag lange sms'en naar haar vrienden en probeert ze een recept te vinden waarmee ze zo'n blok tofu eindelijk lekker klaar kan maken. Of ze zit voor televisie pindanootjes te freten, dat kan ook. Zita heeft deze bio geschreven op de trein net voor ze moest afstappen. Ze hoopt dat dit niet opvalt.'

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.