eMoSHiT

Bereid je voor op veel woorden

en nog meer gevoelens

more

EMOSHIT PRAAT VOOR EEN KEER OVER SEKS

Zita en Sara // dinsdag, 25 september 2018


Ah, nu hebben we je aandacht, niet?

(hey ook, aan alle meelezende collega’s, ouders, mensen die we vaagweg kennen en met wie het volgende gesprek super awkward gaat zijn)

Belangrijk om mee te geven, voor deze post werken we samen met SensoaWant reclame maken voor goeie seks, daar konden we nu eerlijk gezegd geen nee tegen zeggen.

Praten over seks, we moeten daar eerlijk zijn, wij hebben dat thuis niet geleerd. Als het over seks ging, lag in onze opvoeding de klemtoon, op twee dingen:

  • DENK HIER GOED OVER NA, DOCHTERS. Wie mag uw bloem plukken? Wie? En ga je daarna geen spijt hebben dat je tuin leeggeplukt is?
  • VEILIG VEILIG VEILIG VEILIG, want babies en SOA’s.

En dat was het. Het ging nooit echt over wat er tussen de lakens gebeurt. Ondertussen hebben wij als zusjes wel een soort openheid over seks geïnstalleerd. Ahja, wie beter dan je zussen om je diepste kwetsbare of awkward momenten en vragen mee te delen?

Toen wij dus de vraag kregen van Sensoa om iets over hun nieuwe seksmythes te schrijven, hadden wij vooral zoiets van: seksmythes, uh, wat? Waarop ik (Sara) de mythes voorlas (sorry buren van Erlin dat jullie serene vrijdagnamiddag door ons luid seksgesprek verstoord werd) en er meteen een intense discussie ontstond. Ow zot, die mythes waren echt stof tot gesprek.

Dus halen we er twee uit. De twee die onze tongen het meest losmaakten en ons onze pen deden scherpen. (maar dan met typen en laptops, enfin, je snapt het wel)

Seksmythe #12: “Iedereen heeft het voor z’n twintigste al eens gedaan.” 

Wij van Emoshit waren 19. Maar het had ook 20 kunnen zijn, of 21 of zelfs 23.

Sara: “Toen ik klein was, was ik ervan overtuigd dat ik zou wachten tot het huwelijk. Dat leek me logisch.

Tot ik 14 werd en op CM-kamp ging. Daar vertelde onze supertoffe moni ons dat ze samen was met een keileuk vriendje en dat ze daarmee na drie maanden voor de eerste keer gevreeën had. Ik was in shock, maar probeerde dat te verbergen. Maar ik dacht in mezelf: DRIE MAANDEN? En jullie hebben niet eens plannen om te trouwen? Om maar te zeggen dat ik toen ik 14 jaar was in de verste verte nog niet met seks bezig was. Ik had zelfs nog nooit gezoend met iemand. Toen dat gebeurde, was ik 15 en dat kussen alleen was al mindblowing genoeg voor mij. Daar moesten echt geen geslachtsdelen en naaktheid bijkomen.

Toen ik er dan echt aan begon, was dat voor een stuk uit ongeduldigheid. Ik wilde zélf weten wat het was. Er waren nog genoeg mensen rond mij die ook nog geen seks hadden, het was niet alsof ik me een eenzame maagd voelde. Maar ik wilde het beleven, weten wat het was. Ik bekeek het een beetje als het rij-examen. Het was beter om dat gewoon afgelegd te hebben en het (v)rijbewijs (BESTE MOP OOIT) op zak te hebben. Door mijn ongeduld ben ik misschien sneller dan nodig was met een jongen in bed gedoken, een jongen die ik nu echt nooit meer zou uitkiezen voor die belevenis. Maar het was wel iets dat ik met mijn 19-jarig brein kon beslissen en waar ik de gevolgen van kon inschatten. Good call, 19-jarige Sara, good call.

Er zijn andere dingen waar ik achteraf wat beter over had nagedacht. Een voorbeeld, vraag je? Wat denk je van korte asymetrische kapsels, lange leren jassen en een (onmiddellijk uitge-etterde) navelpiercing? Maar de timing van mijn eerste keer seks, nee, die zat behoorlijk goed. En zeker niet te vroeg, als je het mij vraagt.

Zita: “Ik heb lang gedacht dat ik nogal oud was en dat ik bijna de aller-laatste was. Ik probeerde lange tijd ook te vermijden dat ik moest vertellen hoe oud ik précies was, toen ik voor de eerst keer seks had. Omdat ik mij schaamde: ja. Maar kijk, voor mij was dat het juiste: het was met de juiste persoon, en ik wilde het op dat moment echt dolgraag. Dat is zoals het roze Barbiehuis krijgen: altijd beter als je er al een beetje naar hebt kunnen verlangen. Leeftijd maakt dus niet uit, maar wél die twee dingen: de juiste persoon, je eigen keuze. Ik weet nog dat mijn eerste lief me op mijn 16de een maand nadat we samen waren, vroeg: ‘Seg, wil jij al iets meer doen?’ En ik weet nog goed hoe ik dacht: ik moet dit nu willen zeker? En wat als ik nu ‘nee’ zeg, ga ik dan nooit seks hebben en altijd alleen achterblijven? Maar ik voelde mij er op dat moment TO-TAAL niet klaar voor, jongens. Dat is gewoon de eerlijke, echte waarheid. En nu ben ik heel blij dat ik toen iets heb gezegd dat er uiteindelijk op neerkwam dat we het nog niet zouden doen, maar dan met veel meer woorden, ‘euh’s’, gestamel en gebloos, uiteraard.”


Kijk we gaan niet beweren dat we normaal zijn, maar echt preutse seuten zijn we nu ook weer niet. Dus shout out naar alle onzekeren, alles komt goed.

Seksmythe #8 en seksmythe #11:“Enkel seks met penetratie is echte seks.” en “Het belangrijkste bij seks is dat de man klaarkomt.” (Voor de eenvoud nemen we hier twee mythes samen. Want eerlijk, we hebben het gevoel dat dit twee vuile gemene ratjes van mythes zijn.)
Zita: “Van zo’n uitspraken krijg ik het dus echt op mijn heupen. Pijpen is seks. Beffen is seks. Strelen, vingeren, lekken, kussen: al het handen- en mondenspel is seks. En voor mij als vrouw is dat zo’n belangrijk deel van seks dat ik eigenlijk heel erg kwaad word, als ik zoiets lees. Zie, voilà, het is zover, ik zit al op mijn paard (ik besef hoe raar deze uitspraak klinkt in deze context, maar het kan mij niets schelen). Dit maakt mij kwaad omdat dit het gemiddelde van het aantal keer seks dat mijn lief en ik per week hebben echt zwaar naar beneden haalt (nee, sorry stom mopje, maar soit, wel de waarheid). Nee, serieus nu. Het maakt het mij kwaad, omdat net AL die andere dingen die ik zonet heb opgesomd (en er is nog zoveel meer), zo belangrijk zijn voor vrouwen, of tenminste voor deze vrouw, met name ikzelf.

Penetratie is fijn. Zeker. Maar het is voor mij gewoon één van de intieme dingen die je samen doet met je lief of iemand waar je het bed mee deelt, niet hét ding. Verder is het überhaupt belachelijk om een definitie te plakken op wat seks is en dat enkel penetratie iets tot ‘echte seks’ maakt. Weer zo’n mannenverzinsel, omdat ze graag willen klaarkomen, en bij voorkeur in een vagina. Wanneer ik terugdenk aan een lekkere vrijpartij, dan denk ik meestal terug aan die ene aanraking die zo verdomme sensueel was dat je het oor van je lief er wilde afbijten, of een kus die plots zoveel geiler en allesomvattender was dan normaal, of het moment dat hij bij je binnenkomt en heel je lijf rilt. Ik denk bijna nooit terug aan het moment dat hij of ik klaarkwam.

Dus als je het mij vraagt: een soort van wilde, naakte, zoensessie met handen en lippen en vingers en benen en billen en armen en neuzen en ledematen overal: voor mij kan dat perfect tot het spectrum van seks behoren. Het is voor mij zelfs meer seks dan de pure droge mannelijke penetratie, van erin en eruit. Klaargekomen. Einde.

Voilà, ik heb het gezegd. Zoenen is ook een soort van seks. En nee, ik neem het niet terug.”

Wil je nog meer weten over de andere seksmythes?
Je vindt ze hier.
Moet je doen. Nu ja, je moet niets, maar we raden het aan: gewoon de seksmythes voorlezen in het gezelschap van wat vrienden en vriendinnen. En dan loopt de rest vanzelf. Pret verzekerd. Ja, ook als je schoonbroer aanwezig is. Of die ene awkward vriendin. VEEL PLEZIER JONGENS.

Tags: , , .
Zita en Sara

Over Zita en Sara

2 reacties op “EMOSHIT PRAAT VOOR EEN KEER OVER SEKS

  1. Merci Moedige Madammen (heb het net over Moedige Madammen op mijn blog):)

    1. Zita Theunynck schreef:

      Thanks! Vuistje terug. Veel vuistjes terug eigenlijk. <3

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.