eMoSHiT

WANT SOMS WILLEN WIJ GEWOON ONS HART UITSTORTEN OP DE ZETEL BIJ OPRAH

EN DAT ZE ONS EEN VAN HAAR PERFECTE ZAKDOEKEN AANREIKT

more

SANDRA BEKKARI EN IK. WIJ DELEN DINGEN (EN NIET ENKEL ENTHOUSIAST RODE KLEDIJ DRAGEN).

Zita Theunynck // woensdag, 31 oktober 2018


Dus. Om te beginnen bij het begin.
Bol.com die grootste webshop ter wereld, heeft mij betrokken in een promocampagne en ik kan niet trotser zijn.

De campagne in kwestie heet:

Korting op populaire boeken.

Ik bedoel, bekijk die zin. Daar staat het woord ‘populair’ in. Mijn boek is niet gewoon wel eens gekocht door mensen. Maar bol.com, de megalomaan grote webshop van die gekke Hollanders brengt Het wordt spectaculair. Beloofd. onder in de categorie ‘populair’ en dat doet mijn hart licht ontploffen. Ik ben zo trots op dat roos boekie, je hebt geen idee.

Ik sta op de vijftiende plaats in dat rijtje van ‘populaire’ boeken. 

Oké, ik moet Sandra Bekkari en haar VIJF boeken voor laten gaan.
Hoe vaak kan je beslissen om ‘nooit meer diëten’? denk je misschien.
Wel dat kan al tenminste  vijf keer en daar gaat het volgens mij niet eindigen.

En ook ‘#fitmoms’, en ook ‘Njam, de gezonde goesting’ én ‘Power body’ staan boven mij in de lijst.
Maar van die boeken krijg je een heet power lijf, dat kan ik echt niet beloven met mijn boek.

Gelukkig staan er op die eerste plekjes in de lijst ook wat mooie boeken om echt te lezen zoals ‘Omdat het kan’ en ‘Asem’ en ‘Leven zonder filter’ van de prachtige Eva Daeleman, Leen Dendievel en Fleur Van Groningen. Maar dat zijn boeken die u beter maken.

Dus ik snap het, ik ken mijn plek.
Maar ik sta er wel bij.
Met een roman. (En dat is totaal niet vanzelfsprekend).

En dat maakt mij blij als Jimmy Fallon met een pruik op.

Dus schatjes, als je nog een boek wil voor de kerstdagen of Sinterklaas of een verjaardag of omdat je iets goed te maken hebt bij iemand (ik elke dag) of omdat jij gewoon zo’n fantastisch persoon bent die op random momenten iets moois tegenkomt en eraan denkt om dat te geven aan anderen (ik, bijna nooit). Dit is het moment.

En uiteindelijk, geef toe. Sandra en ik, we hebben ook wel zo dat ding dat we delen.
Fel rood dragen én onze armen spontaan in de lucht smijten, we kunnen dat. (Oké, zij heeft een fotograaf en houdt haar mond niet raar toegeknepen als het erop aankomt, maar dat is bijzaak). Ik denk dat als ik een gele paprika zou vasthouden, jullie ons niet uit mekaar zouden kunnen houden.

 

Zita Theunynck

Over Zita Theunynck

Zita schrijft als scenariste voor televisie. Voorlopig toch, met televisie weet je nooit. In haar vrije tijd, stuurt ze graag lange sms'en naar haar vrienden en probeert ze een recept te vinden waarmee ze zo'n blok tofu eindelijk lekker klaar kan maken. Of ze zit voor televisie pindanootjes te freten, dat kan ook. Zita heeft deze bio geschreven op de trein net voor ze moest afstappen. Ze hoopt dat dit niet opvalt.'

5 reacties op “SANDRA BEKKARI EN IK. WIJ DELEN DINGEN (EN NIET ENKEL ENTHOUSIAST RODE KLEDIJ DRAGEN).

 1. Laura schreef:

  Ik zag het!!! En nog belangrijker, ik kocht het 😀 Proficiat!!
  Maar -en dit is veel moeilijker dan je boek in het mandje klikken- ik moet het nog 3 weken aan de kant houden! Ik ga het namelijk pas lezen op vakantie…
  Ik heb zo’n lichtroos 😉 vermoeden dat ik het boek niet zomaar aan de kant kan schuiven, vandaar dat ik er echt tijd voor wil maken!

  1. Zita Theunynck schreef:

   Hahaha. De beste boeken lezen op vakantie is ALTIJD de beste beslissing. (en ook een mega groot compliment voor mij, thanks).

 2. Liese schreef:

  Ik denk dat Sandra eigenlijk gewoon een maïskolf in de lucht aan het smijten is maar gow kom, jullie doen het alletwee heel goed dus yeeeyyy all the wayyyy

 3. Olivia schreef:

  Beste Zita, ik lees bijna nooit fictie omdat ik meestal niet verder geraak dan de eerste pagina’s. Door je fijne blogberichten hier, ben ik toch in jouw roman beginnen lezen. En … ik kan niet meer stoppen! Proficiat! Het is echt een prachtig verhaal. Voor mij één van de beste in jaren!

  1. Zita Theunynck schreef:

   Olivia. Je bent de beste!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.