eMoSHiT

WANT VERSTANDIGE BLOGS MET NUTTIGE TIPS

zijn er al genoeg

more

‘Het wordt spectaculair. Beloofd.’ De soundtrack.

Zita Theunynck // vrijdag, 17 mei 2019


Ja, het is zover, ik heb een playlist gemaakt bij mijn boek. 

Ik weet het: een playlist maken bij je eigen boek, is echt waanzinnig self-involved. Het is zoiets dat énkel Kanye West zou doen (tenminste als hij boeken zou schrijven, want hij maakt al muziek, dus hij heeft al een miljoen playlist, maar je snapt wat ik bedoel). Om maar te zeggen: ik snap jullie reserves tegenover deze actie.

Maar kijk, laten we afspreken dat jullie me tot orde roepen als ik Taylor Swift van een podium duw bij een Award show, een kledinglijn lanceer die ‘Zita Jesus Walks ‘ heet of Trump begin te retweeten. Goed?

Waarom heb ik die playlist gemaakt?, zeg je. Goeie vraag. 

 • Omdat heel veel mensen me de afgelopen jaren wezen op het feit dat er echt een soort van megalomane, schizofrene mix van nummers voorkomen in mijn boek. En ik dacht: megalomaan én schizofreen? Die nummers moeten gebundeld worden tot één playlist!
 • Omdat lezen en luisteren goed samengaan. En lezen en luisteren beginnen allebei met een ‘l’ beginnen, da’s een alliteratie, het is dat het zo moet zijn.
 • Omdat films ook een soundtrack hebben, dus waarom boeken niet? #fightforequality
 • Omdat playlists maken op Spotify een ‘ding’ is. (Zou dom zijn om achter te blijven.)
 • Omdat ik nét de tweede verjaardag van mijn boek heb gevierd. En die kinderen die krijgen vandaag feesten met taarten én thema’s en catering, dus mijn boek verdient wel een playlist.
 • Omdat het juni is en regent. En ik zat binnen en dacht: laat ik een playlist maken. Tuurlijk, ik zou heel veel nuttige dingen kunnen doen, zoals kuisen of mijn huis ontspullen (ik moet echt dringend ontspullen, sorry Marie Kondo). Maar dankzij deze playlist kan ik op het einde van de dag toch content zijn. Zo van: ‘Jeetje. Goed gedaan van mezelf. Nu mag ik chips eten en televisie kijken. Niemand kan me iets verwijten. Een dikke pluim én goed-gedaan-stickertje voor mij.’
 • Omdat ‘When you say nothing at all’ van Ronan Keating dringend ergens eens in een playlist gevolgd moest worden door Deense hiphop. 
 • Omdat ik de titel van m’n boek nog eens wilde hergebruiken. (Ik heb die nu toch bedacht, weet je wel, zou zonde zijn om hem niet nog eens te recycleren).
 • Omdat van mijn boek al in taartvorm verschenen is, en iedereen weet: na de taart, komt de playlist.

Voilà. Dat waren de redenen ongeveer.

Als je na het luisteren denkt: Jezus wat een megalomaan schizofrene playlist, dan ben je echt tot de kern van deze playlist geraakt. Proficiat. Welkom, vriend.

Ja, de playlist begint met ‘Wrecking ball’ van Miley Cyrus. Al wie het boek gelezen heeft, zal het eens zijn met mij als ik zeg dat Anna came in like a wrecking ball. 

Get down on it peeps-

via GIPHY

Zita Theunynck

Over Zita Theunynck

Zita schrijft als scenariste voor televisie. Voorlopig toch, met televisie weet je nooit. In haar vrije tijd, stuurt ze graag lange sms'en naar haar vrienden en probeert ze een recept te vinden waarmee ze zo'n blok tofu eindelijk lekker klaar kan maken. Of ze zit voor televisie pindanootjes te freten, dat kan ook. Zita heeft deze bio geschreven op de trein net voor ze moest afstappen. Ze hoopt dat dit niet opvalt.'

2 reacties op “‘Het wordt spectaculair. Beloofd.’ De soundtrack.

 1. liese schreef:

  Ik heb ‘em gedownload! Thx! Je boek heb ik trouwens doorgegeven aan iemand anders, niet omdat ik het niet spectaculair vond, gewoon omdat het zo goed is dat het moest gedeeld worden!

  1. Zita Theunynck schreef:

   YES. Zalig! Behandel mijn boek als een bijbel. Spread the word. Geef het door. Heb het lief. 🙂

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.