eMoSHiT

WANT SOMS WILLEN WIJ GEWOON ONS HART UITSTORTEN OP DE ZETEL BIJ OPRAH

EN DAT ZE ONS EEN VAN HAAR PERFECTE ZAKDOEKEN AANREIKT

more

Elke dag wel iets: 1

Sara Theunynck // maandag, 2 september 2019


Elke dag zie ik wel iets. Iets grappigs. Iets ontroerends. Iets triestigs. Elke dag denk ik wel iets. Elke dag hoor ik wel iets. Vooral op de trein. Daar valt veel te horen. Of op trouwfeesten, als je naar buiten gaat en dicht genoeg bij de rokers gaat zitten en niet echt opvalt.

Al die dingen wil ik delen. Elke dag eentje. Gewoon, om meer te schrijven en nog beter te kijken.

1.BOOM

Op mijn loopjes (altijd dezelfde route) kom ik een boom tegen. De boom is een van de tien (ofzo, ik heb niet geteld, ik ben aan het lopen) bomen die rond een open stukje met enkel gras en wat lage struiken staan. De tien bomen zijn groot en hoog. Naar bomen kijken is heerlijk, ik word daar rustig van en stil en blij.

De ene boom (mijn boom) zien, is iets waar ik tijdens het lopen naar uitkijk. Ik kom een bochtje uit en daar is ze. Intussen identificeer ik mij een beetje met haar. Ze is de kleinste van het kluitje bomen rond het open stuk. Niet de prachtigste, niet degene met het zotste bladerdak, maar ik kan mijn ogen niet van haar afhouden. Ze staat daar, naast die open plek en ze is er gewoon.

Op momenten dat ik mezelf niet goed genoeg vind, me vergelijk met anderen die beter, grootser, slimmer, gedisciplineerder zijn, dan probeer ik wel eens te denken aan mijn boom. Ze is niet de grootste en niet de mooiste. Maar ik zie haar, elke keer.

Wij denken dat jij deze artikels ook wel leuk gaat vinden

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

Eén reactie op “Elke dag wel iets: 1

  1. Goofball schreef:

    Mooi dat je aandacht hebt voor die boom…of bomen of je omgeving om je heen. Ik ben blij dat die boom je rust geeft.

    mooi geschreven.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.