eMoSHiT

Want ons leven is soms een puinhoop

Maar wel een hele mooie

more

Elke dag wel iets: 2

Sara Theunynck // dinsdag, 3 september 2019


CONVERSATIE AAN DE KOFFIEMACHINE

Een man vertelt tegen een vrouw. De vrouw is mooi en sprankelend, de man is klein, kalend, hij draagt een bril en een polo. Hij praat over zijn kind en de hond die ze voor het kind willen nemen: voor de emotionele binding, weet je wel. Maar zo’n hond is wel duur, in het onderhoud en je moet er veel mee gaan wandelen. Neem een kat, stelt zij voor. Hebben we al, zegt hij. Maar het kind pest de kat. En twee konijnen, hebben ze ook. Veel werk, die konijnen. Stel je voor dat daar nog een hond bijkomt. Geen goed idee, beaamt zij.

Zijn auto trouwens, zegt hij, was volledig nagekeken voor de vakantie, rijdt hij in de bergen de remmen toch wel niet kapot. Gevaarlijk. En ze moesten weggesleept worden. Met hun vervangwagen reden ze tegen een hert.

Mijn blik kruist de hare, ik voel haar lachen, ik glimlach in mijn koffiemok.

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.