eMoSHiT

Bereid je voor op veel woorden

en nog meer gevoelens

more

Elke dag wel iets: 7

Sara Theunynck // zondag, 8 september 2019


BATTLEFIELD

Ik ben moe en eigenlijk heb ik niks te vertellen. En het is nog maar dag 7, dus dat is wel enigszins een probleem.

Het was zo’n dag die er ook drie konden zijn of geen. Met plannen die doorgingen, plannen die in het water vielen, met lummelen en haasten, met dingen die ik zeker ging doen en er niet van kwamen, maar ook prachtige onverwachte momenten van puur zondagsgeluk.

Vandaag was een brij. Dat de nacht bruut stopte om 4u45 had daar vast ook iets mee te maken.

Vandaag was om de zoveel uur een meltdown: bij mij, bij het kindje, bij mijn lief. En dan ik weer ENZOVOORT.

Maar het was ook dansen op eighties playlists en wijn drinken aan het water. Heel hard lachen, twintig keer ‘lang zal je leven’ zingen omdat dat het lied van de dag is (niemand is jarig). Eindelijk die kapstok ophangen in onze kamer, het zand dat werkelijk overal is (wat is dat met kinderen en zand, waarom is er altijd overal zand?) niet meer kunnen negeren, dan toch de stofzuiger bovenhalen en merken dat die niet meer zuigt. (you have one job, stofzuiger).

Vandaag was een dag waarover morgen niet veel te vertellen is. Maar, maar, maar: DAT IS MEESTAL HET LEVEN. Het leven is niet meestal Tomorrowland of de Efteling of Barcelona. Het is geen groot verjaardagsfeest of een waanzinnig lekker gerecht in een fancy restaurant. Het is gewoon, al die dagen, die niet echt iets zijn, met lachen en meltdowns en dansen op eighties muziek.

Graag gedaan.

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

4 reacties op “Elke dag wel iets: 7

 1. Marie-Christine Declerck schreef:

  Hey Sara! Ik zoek naar je schrijfsels van de vorige dagen en vind ze niet…Ik heb alle stukjes gelezen die ik nog niet gelezen had…en ook nog eens de schrijfsels die ik zeker al vier keer gelezen heb…
  Blijf vooral schrijven!

  1. Sara Theunynck schreef:

   Hoi! Als je gewoon surft naar emoshit.be kan je ze normaal gezien allemaal onder mekaar lezen. Leuk dat je leest!

 2. Hadewych schreef:

  Love IS a battlefield.
  En kinderen en zand: het IS een drama.
  En elke dag iets schrijven: zo’n goed plan. Misschien moet ik ook eens.
  KUSSEN, ook aan de zussen x

  1. Sara Theunynck schreef:

   Ja, doe dat. Ik ga u zo graag lezen. PLIES.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.