eMoSHiT

WANT SOMS WILLEN WIJ GEWOON ONS HART UITSTORTEN OP DE ZETEL BIJ OPRAH

EN DAT ZE ONS EEN VAN HAAR PERFECTE ZAKDOEKEN AANREIKT

more

Elke dag wel iets: 9

Sara Theunynck // dinsdag, 10 september 2019


Dingen die ik beter kan dan vroeger:

 • huilen om werkelijk alles (vandaag om dit, gelukkig waren mijn collega’s nog niet op kantoor, want het was met snot)
 • beseffen dat ik niet altijd gelijk heb
 • andere mensen om mij laten lachen zonder instant boos en defensief te worden (beter dan vroeger, niet perfect hè, plies niet te veel met mij lachen)
 • mij inleven in andere mensen hun beweegredenen
 • kwaad worden op roekeloze chauffeurs
 • mijn jas aan de kapstok hangen
 • rustig blijven wanneer de trein vertraging heeft
 • op tijd komen (relatief beter, still not perfect)
 • er minder om geven dat andere mensen hun leven er leuk, mooi, spannend en georganiseerd uitziet
 • spinnen appreciëren voor wie ze zijn: nuttige, slimme dieren die helaas hun uiterlijk niet mee hebben

Dingen die ik minder goed kan dan vroeger:

 • radslag
 • mee zijn met het nieuws (Boris Johnson, Brexit, lagerhuis, ik ben afgehaakt)
 • boeken lezen
 • slimme redeneringen afmaken
 • alcohol drinken
 • een zwart-witte mening over de wereld hebben
 • opstaan zonder wallen onder mijn ogen te hebben
 • mijn hersenen gebruiken in het kader van een universitaire opleiding (niet dat ik het geprobeerd heb maar ik heb pas al mijn cursussen weggegooid en i kid you not, ik was toen echt veel slimmer)
 • gluten eten
 • tijd steken in nagellak, lichaamsontharing en het smeren van bodylotion

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

4 reacties op “Elke dag wel iets: 9

 1. Mortselse mokke ('mokke': i wish) schreef:

  Oh zeg ik begin toch te denken dat we op elkaar lijken. (Sorry voor u, YES voor mij!)

  Want de twee lijstjes zijn bijna volledig op mij toepasbaar. Alleen wat die roekeloze chauffeurs betreft: ik word alleen maar inwendig kwaad, dat hoopt zich dan hopeloos op, waardoor ik overstuur raak en bijna moet gaan hopen dat er straks iets triestigs gebeurt waar ik om moet wenen, zodat het verkeerstrauma er eindelijk uit kan, in de vorm van tranen. Ik heb het zo, zo zo moeilijk met de mensheid wanneer er iets verkeers-traumatisch gebeurt.

  En ook die gluten, dat gaat niet over mij. (Bij Lina’s hebben ze deze week glutenarm zuurdesembrood. Zou dat iets voor u zijn? Lina’s is in Mortsel. Mortsel is de max. Er wonen ook twee heel leuke vrouwen ;-))

  1. Sara Theunynck schreef:

   Mortsels mokke. Ik vermoedde al wel dat wij kindred spirits waren. Ik heb al menigmaal een triestig filmpje moeten opzoeken om al mijn opgeslagen emoties te kunnen wegbleiten. En ook al vaak ‘in het moment’ geweend. Bij bazen, bij collega’s, in treinen. YOU NAME IT, I CRIED IT.

 2. Goofball schreef:

  je jas ophangen aan de kapstok…je doet me lachen 🙂

  beseffen dat ik niet altijd gelijk heb, vul ik aan met “beseffen dat ik geen gelijk moet krijgen.”

  ja ik lees ook veel minder goed boeken en dat vind ik jammer.

  1. Sara Theunynck schreef:

   Leren luisteren, dat zou ik ook nog beter moeten leren. Maar ook al beter dan vroeger. 🙄

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.