eMoSHiT

WANT VERSTANDIGE BLOGS MET NUTTIGE TIPS

zijn er al genoeg

more

Elke dag wel iets: 10

Sara Theunynck // woensdag, 11 september 2019


INLEGKRUISJES

Toen ik klein was, stuurde mijn mama mij naar de supermarkt in ons dorp, de Tecno. Hoe klein was ik? Ik zat in de lagere school, maar ik kon wel al met de fiets op pad gestuurd worden om iets in de winkel te gaan kopen. Negen? Tien?

Ik moest ‘inlegkruisjes’ kopen. Ik wist niet wat dat was. Maar het leek mij iets wat ik vast wel bij de naaispullen zou kunnen vinden. Het zou iets zijn om gaten in broeken makkelijker te repareren, toch?

Ik vond geen inlegkruisjes bij de naaispullen. Ik ging kijken bij de rayon allerhande praktische shit: tandenstokers, punaises, stoelviltjes, batterijen, inlegkruisjes? Nope.

Bakpapier, bicarbonaat, vanillesuiker, inlegkruisjes dan? Nope.

Ik dwaalde doelloos door de winkel in de hoop dat mijn oog op de inlegkruisjes zou vallen. Niks.

Ik was te beschaamd om te vragen waar ik de inlegkruisjes kon vinden. Want om iets vragen waarvan je niet weet wat het is, dat voelde als 100% kans om mij belachelijk te maken. En dat was mijn nummer 1 angst:

 1. mij belachelijk maken
 2. merken dat je zonder onderbroek naar school bent gegaan (met grote kans op mij belachelijk maken)
 3. derde wereldoorlog

Dus fietste ik gewoon weer naar huis. En vertelde aan mijn in dringende nood van inlegkruisjes (waarom, trouwens, voor een enkel pak inlegkruisjes, je dochter naar de winkel sturen? mama? why?) verkerende moeder dat ik geen inlegkruisjes gevonden had.

Waren er geen dan, vroeg ze. Waarop ik moest opbiechten dat ik niet eens wist waarnaar ik op zoek was. Ik herinner me niet of ze me uitlegde waar ze voor dienden of hoe ik ze moest herkennen. Ook niet of ik teruggefietst ben naar de winkel. Ik weet wel dat vanaf toen niet meer dacht dat inlegkruisjes dienden om gaten in broeken te stoppen.

En ik maak mij nog altijd niet graag belachelijk.

Wij denken dat jij deze artikels ook wel leuk gaat vinden

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

3 reacties op “Elke dag wel iets: 10

 1. Sarah schreef:

  Hihihiiiii

 2. Goofball schreef:

  toch een schattige herinnering na verloop van tijd.

  1. Sara Theunynck schreef:

   Haha, ja, nu vind ik dat heel grappig.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.