eMoSHiT

Want ons leven is soms een puinhoop

Maar wel een hele mooie

more

Elke dag wel iets: 18

Sara Theunynck // donderdag, 19 september 2019


SPEELTUIN

Wij proberen het te hebben over de audit die ze aan het voorbereiden is in het bedrijf waar ze werkt. Het is lastig en veel werk en een conversatietopic waarvan ik, toen we zestien waren en onze vriendschap begonnen, nooit had kunnen vermoeden dat we het zouden aansnijden.

Haar zoon, die ik ook nooit had kunnen vermoeden, want wanneer je zestien bent, denk je niet na over de kinderen die je beste vriendin ooit zal hebben, zit tussen ons in. Hij zegt het woord ‘piemel’, keer op keer op keer op keer. Hij wil onze aandacht. Wij willen gewoon praten. Het klinkt alsof hij ‘plumeau’ zegt. Het is grappig. Maar we denken allebei: moeten we hier nu iets mee? We zijn volwassenen, hij is een kind. Maar er is geen handleiding: mogen driejarigen minutenlang het woord ‘piemel’ zeggen? Wij beslissen van wel, want als we doen alsof we het niet horen, kunnen wij praten over de audit en over KMO-portefeuilles en over de overheid.

Dan haalt een vrouw midden in de speeltuin haar enorme borst boven, om haar dorstige peuter te laten drinken. Ik kan alleen maar denken dat alle grappige momenten in mijn favoriete tv-series gebaseerd zijn op échte momenten zoals dit. Piemel, borst, speeltuin, zondagochtend.

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.