eMoSHiT

Bereid je voor op veel woorden

en nog meer gevoelens

more

Elke dag wel iets: 21

Sara Theunynck // zondag, 22 september 2019


WINTER VAN WHATEVER FLOATS YOUR BOAT IS COMING

Ik ben een lente-zomer-nazomer-mens. Want in die seizoenen voel ik mij het best. Dan heb ik energie en zie ik het leven het positiefst. Dan heb ik veel plannen en is de kans het grootst dat ik ze ook nog uitvoer.

In de winter ben ik snel overweldigd door het leven. Dan wil ik eigenlijk alleen maar slapen, thee drinken, op zonnige dagen buiten komen, op andere dagen netflixen en boeken lezen en puree met kaas eten.

Wanneer ik dat zo neerschrijf, zonder specifiek oordeel over mezelf, dan denk ik, dat is prima, joh. Zwart versus wit, zomer versus winter, dag en nacht, zon en regen, alles wisselt mekaar af.

Het is trouwens niet dat ik in de winter in een moordlustige psychopaat verander die de straat op trekt om kwetsbare wezens kapot te maken. Ik sorteer zelfs dan nog altijd braaf, ik betaal mijn belastingen, ik ga werken, ik zorg voor mijn kind en ik spreek af en toe ook eens af met andere mensen. Niet voor laat-avond-activiteiten, liefst. Want daar ben ik dan te moe voor. Dus eigenlijk, cava wel,

Maar in de winter is het zelfkrtiekbeestje op mijn schouder (ik stel het mij voor als een zwart-groen lieveheersbeestje met vurig rode oogjes, dat neemt al wat van de serieux van het stemmetje weg) erg actief en dingen zegt als:
– kijk, die gaat werken én die heeft twee kinderen én die maakt zelfgemaakte kerstkaarten en die maakt van oude handdoeken zakdoeken en die heeft haar shit een miljoen together.
– Netflix kijken is voor luie padden die niks van hun leven willen maken.
– Sta nu gewoon recht en doe het, hoe moeilijk kan het zijn, zwam!

Dus nu denk ik: wat als ik eens een oordeelvrije winter probeer? En alvast niet een deel van mijn (beperkte) energie gebruik om mezelf te neer te halen en te veroordelen. Wat zou er dan gebeuren? Wanneer ik gewoon mezelf mezelf laat zijn in de winter, zonder meer.

Dan zou ik misschien blijer zijn, dan zou ik de winter misschien minder haten, wie weet?

Dus brace yourselves, de winter van whatever floats your boat is coming. En we zien wel wat het geeft. Will report back in March.

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

2 reacties op “Elke dag wel iets: 21

  1. Daphne schreef:

    Klinkt als een goed plan: doen! En misschien probeer ik wel een beetje mee.
    Nog steeds heel erg fan van deze reeks. Ik zou op ieder berichtje wel een reactie willen plaatsen, maar dat lijkt me net iets te ‘stalkerig’ 😉! En nog dit: bij het stukje over zelfzorg dacht ik de hele tijd: “ja, dat, dat allemaal!” X

    1. Sara Theunynck schreef:

      Bij deze: PERMISSION GRANTED. Niks zo leuk als aanmoediging. Vuistje.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.