eMoSHiT

WANT VERSTANDIGE BLOGS MET NUTTIGE TIPS

zijn er al genoeg

more

Elke dag wel iets: 23

Sara Theunynck // dinsdag, 24 september 2019


DE DAG VAN DE GARNAAL

Deze simpele instagrampost heeft in zich alle redenen waarom ik social media toch niet kwaad de deur uitgooi. Want geloof mij, dat is 90% van de tijd mijn attitude. Kwaad op de evil masterminds achter sociale media, kwaad op mijzelf omdat ik daar veel meer tijd doorbreng dan ik zou willen, kwaad omdat ik mijn hoofd op hol laat brengen door dingen die ik zie, kwaad op kortzichtige mensen, kwaad op perfecte mensen, enfin, a whole lot of anger.

Maar zo heel soms gebeurt er iets, daar, online, op de socials, on the gram, waardoor ik denk: ok, ja, HIERVOOR, HIERVOOR BLIJF IK.

I present you: de blije/sippe garnaal saga van Eva Mouton.

View this post on Instagram

Koekoek! #evamouton #garnaal

A post shared by Eva Mouton (@eva_mouton) on

Wat zie jij? Een blije garnaal? Of een triestige?

Ik zag meteen een triestige garnaal. Maar ja, het regende vandaag. En mijn broek was nat. Dus ik was niet in de beste stemming.

En dan begon ik de hele Garnaaldiscussie te lezen. En, internet, neem aan deze discussie een voorbeeld. Het is leuk, het is interessant, het is om te lachen en niemand is zuur of kwaad of slechtgezind of wil iemand anders een slecht gevoel geven. Kijk gewoon! En leer, internet!

 1. Eva ontdekt dat haar garnaal ook als triest gepercipieerd kan worden en legt uit hoe het echt zit.

2. Eva deelt in haar instastory het garnaalverhaal en nu zien mensen plots enkel nog de sippe garnaal, oh heck.

3. De garnaal in versie ‘sip’ blijkt een groot hoofd te hebben

4. Mensen geven tips over hoe je de blije garnaal kan vinden, als je in team #sip zit

5. De garnaal heeft capaciteiten die deze instapost ver overschrijden, de garnaal kan stemmingen duidelijk maken en hoort thuis in de psychologische sector

6. Nog mensen hebben gewoon honger, want zijn op dieet en als je de woorden garnaal en koekoek bij mekaar in de buurt zet, zorgt dat voor associaties.

Ik moet nog steeds veel moeite doen om de blije garnaal te zien, maar ik neem dat erbij. Niet alles komt vanzelf in het leven. I love you, garnaal.

Alle credits voor deze garnaalpost behoren uiteraard toe aan Eva Mouton en haar geniale garnaal.

Wij denken dat jij deze artikels ook wel leuk gaat vinden

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

3 reacties op “Elke dag wel iets: 23

 1. Marthe schreef:

  Ik zag eerst ook enkel de sippe garnaal, enkel door de reacties zag ik de blije. Wil hier toch even zeggen dat ik toch wel echt blij ben met je posts elke dag, heel fijn om te lezen! Ik kijk er elke dag naar uit!

  1. Sara Theunynck schreef:

   Het is extreem lief dat je dat laat weten. En supermotiverend. 👊🏼

 2. Goofball schreef:

  da’s dus echt wel een ongelukkige garnaal eh

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.