eMoSHiT

WANT VERSTANDIGE BLOGS MET NUTTIGE TIPS

zijn er al genoeg

more

Elke dag wel iets: 25

Sara Theunynck // donderdag, 26 september 2019


WAAROM HET GOED IS

MAAR HET IS TOCH OOK GOED DAT HET REGENT, NIET? (ik moet mijzelf hiervan overtuigen, want basically vind ik het superkut en stom)

Ja, want de planten hebben het nodig, want er is heel lang geen regen geweest.

Ja, want we hebben een regenwaterput en hoe meer het regent, hoe voller die wordt en hoe meer we naar het toilet kunnen gaan met regenwater. Ik moet toegeven dat ik mij bij elke doorspoeling een fokking ecoqueen voel.

Ja, want we moeten alle waterreserves bijvullen zodat we niet zonder drinkwater komen te zitten, want dat is een superakelige gedachte.

Ja, want dan kan het stof van de verbouwing naast ons minder makkelijk tot bij ons waaien en dan blijft het hier properder.

Ja, want ik zit binnen. En dat is het voordeel aan regen ten opzichte van, zeg maar, een hittegolf. Toen had ik het gevoel dat er geen ontsnappen aan was. De hittegolf was overal (tenzij in de winkels op de Meir, maar daar zit echt elke dag een genadeloos einduur op) en min of meer permanent. Terwijl je van regen, als je onderdak hebt (zo dankbaar voor onderdak), eigenlijk weinig last hebt. Het is pas wanneer je buitenkomt, en je kan die momenten tot een uiterst minimum beperken, dat je er echt last van hebt.

Ja, want het geeft je een reden om heel zielig te doen en veel dekens te pakken en er is weinig FOMO. Je voelt niet de hele tijd de oer-Vlaamse mooi-weer-drang om buiten gaan. Binnen liggen stinken in je joggingbroek is prima.

Ja, want droge kleren en vooral droge kousen aandoen nadat je uit de regen terug binnenkomt, is heerlijk. Een warm bad ook. Een kop thee. Nooit zo goed gesmaakt. Appreciatie voor de kleine geneugten van een droog leven.

Ja, want dat wijst er mij weer op dat ons huis niet lekt. En geloof mij, wij hebben in een lekkend huis gewoond. En dan is elke regendruppel op het dak een bron van stress. Je maag trekt samen, je hart begint heel luid en snel te bonzen, je ligt constant gespannen te luisteren of het een ‘binnen’ gedruppel is dat je hoort of een ‘buiten’ gedruppel. Dus het feit dat het hier niet binnenregent: aangenaam.

Ja, want de boeren! Wij kopen onze groenten bij een geweldig toffe boer en als nu blijkt dat hij heel blij is met deze regen, dan vind ik het ook al minder erg. Want wij zouden basically boer Rudi en boerin Lieve alles gunnen.

Ja, want dan kan mijn zoon nog eens in plassen springen. En plasvreugde is aanstekelijk.

Nog redenen waarom regen niet erg is?

Wij denken dat jij deze artikels ook wel leuk gaat vinden

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.