eMoSHiT

WANT VERSTANDIGE BLOGS MET NUTTIGE TIPS

zijn er al genoeg

more

Elke dag wel iets: 27

Sara Theunynck // zaterdag, 28 september 2019


14 SUIKERVRIJE DAGEN

Intussen zijn we veertien suikervrije dagen ver. Dat is al best wat. Toen we begonnen, was het nog zomer, nu is het herfst, dus we zijn echt al een seizoen bezig.

Algemene teneur is dat we het niet verschrikkelijk vinden. Maar ook niet fantastisch. Het is ons leven niet dermate aan het veranderen dat we de straat op willen trekken en iedereen willen aanklampen dat dit hét DING is.

En ahja, we hebben gisteren samen elk een glas wijn gedronken. En dat was een enorm goeie beslissing.

Wat is er goed aan?

We genieten meer van ons avondeten. Want, zoals gezegd, zijn wij vooral dessertsnoepers. Dessert is eigenlijk waarom je de rest van de dag doormaakt, een reden om het leven elke dag tot ’s avonds vol te houden. En nu er geen echt dessert die naam waardig meer is, genieten we des te harder van ons avondeten. En dat is goed, want avondeten is ook heel heel lekker.

We worden hongerig wakker. Ook dat is leuk. Veel leuker dan ’s morgens met het gevoel wakker te worden alsof je je avondeten net achter de kiezen hebt.

Geen alcohol drinken, maakt vroege (weekend)ochtenden wel een pak tolereerbaarder.

Mentale rust, want geen onderhandelingen met jezelf. Simpel, maar wel super effectief.

Wat is er stom aan?
Bruiswater. En niet bruiswater op zich, want bruiswater op zich is cool, maar het feit dat we geen suiker eten en geen alcohol drinken, beperkt onze consumpties op feestjes, op café, op restaurant, tijdens familie-apéro’s tot een triestige bruiswater.

Kijk nu: bescheiden parelend, geen aandacht innemend, geen mening, geen statements, gewoon, classy op de achtergrond aanwezig. In het beste geval prikkelende dorstlesser, in het slechtste geval meest slaapverwekkende vloeistof ooit.

Andere opties: koffie (tot 14h, later en wij zijn ratten in zo’n molentje, die intussen hun eigen vacht opvreten), een kop thee (letterlijk slaapverwekkend). We missen onze glazen rosé en onze gin-tonics. Niet dat we er elke dag willen drinken of keiveel, maar af en toe een alcohol is lekker, vinden wij.

Nog stom: letten op alles waar suiker in zit. Verpakkingen lezen is stom en geen mayonaise bij de frieten mogen, omdat in diegene die op tafel staat, toevallig suiker zit (also, why?), is superstom. Augurken: off limits, cornflakes: DITO.

De noten die onze oren uitkomen. Noten bij het ontbijt, noten als snack, noten als kleine tv-knabbel. We dachten nooit dat we het zouden zeggen, maar we hebben het een klein beetje gehad met noten. We moeten onze snackgame, want kleine tussendoorse hongerkes zijn er nog altijd, nog on point krijgen. Ik heb al geëxperimenteerd met zoete aardappelwafels en havermoutpannekoekjes, maar ik moet zeggen: bwa.

Buiten wat minimale tweaks voelen wij ons niet superveel beter ofzo. Niet mindblowingly energiek. We glowen niet. We voelen ons ok, met een beetje goeie wil een tikje beter dan anders.

via GIPHY

Dus we gaan dat nog efkes verderdoen. Misschien komt er nog iets. Wie weet. KEEP.YOU.POSTED. I don’t know. We’ll see. Meh.

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

3 reacties op “Elke dag wel iets: 27

 1. Goofball schreef:

  toen ik met zwangerschapsdiabetes ook quasi geen suiker of koolhydraten kon eten, snackte ik naast noten op kaas. Blokken kaas.

  1. Sara Theunynck schreef:

   Hmmmm, blokken kaas.

 2. Liesbeth VV schreef:

  Hmmm dat van dat bruiswater snap ik. Ik drink geen alcohol en dat op zich al is vaak saai op feestjes. De meeste frisdrank vind ik ook niet lekker / chemische brol dus dat skip ik ook. Team plat water over here :-O MAAR – onlangs ontdekte ik dat sommige van de Fritz drankjes (druiven- en appelsap vb) geen suiker hebben, misschien is dat te vinden?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.