eMoSHiT

WANT VERSTANDIGE BLOGS MET NUTTIGE TIPS

zijn er al genoeg

more

Elke dag wel iets: 38

Sara Theunynck // woensdag, 9 oktober 2019


Ken je dat, dat je op twee verschillende sporen* leeft? Vandaag was zo’n dag van twee sporen.

Op spoor 1 was het leven mooi: ik had een goeie podcast op de trein (deze), een boeiende dag met collega’s die altijd leuk zijn, een fijne avond met familie. Ons dolblij kindje, wij en al zijn glunderende grootouders. Lekker eten, genieten van de herfst die ik nu nog niet beu ben.

Ik denk: wat een geluk. Wat een geluk hebben wij. Zo omringd door mensen die van ons houden, die ons opvangen, ondersteunen, ons gemaakt hebben en er voor ons zijn. Wat een geluk dat wij hier samen mogen zijn en vieren en lachen.

Op spoor 2 was ik bezorgd. De hele dag sluimerde een akelig gevoel op de achtergrond, een gevoel van onmacht. Het gevoel dat de meeste mensen het goed voorhebben met anderen, maar dat zoveel mensen op de een of andere manier zo bang zijn, zich zo miskend voelen en dat daar misbruik van wordt gemaakt om onze wereld te veranderen in een plek die mij angst inboezemt.

Die twee sporen zijn verwarrend. Op microniveau zo content zijn maar wanneer je uitzoomt, bang zijn, kwaad zijn, moedeloos zijn, gefrustreerd zijn. Maar dat dan willen negeren. En alleen aan de goeie dingen te willen denken. Man, die gelaagdheid van het leven, de complexiteit van ons bestaan, het is mij wat.

*Deze analogie heb ik helemaal niet bedacht omdat sinds gisteren onze keuken een landschap van sporen, treinen, wissels, bruggen en tunnels is. Brace yourselves, er zijn nog veelt treinvergelijkingen op komst.

Wij denken dat jij deze artikels ook wel leuk gaat vinden

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

Eén reactie op “Elke dag wel iets: 38

  1. Goofball schreef:

    ik plooi meer en meer terug met focus enkel op mijn gezin want de maatschappij verzuurt en polariseert zo sterk dat me dat angst aanjaagt

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.