eMoSHiT

WANT VERSTANDIGE BLOGS MET NUTTIGE TIPS

zijn er al genoeg

more

Elke dag wel iets: 39

Sara Theunynck // donderdag, 10 oktober 2019


VRIENDEN

Ik heb er een dubbel gevoel bij, bij die hele Friends-revival bij zestienjarigen.

Aan de ene kant kan ik het er enkel mee eens zijn: Friends is genius, het is cultureel erfgoed en het is goed dat generaties na mij de zoveel seizoenen greatness ook mogen ontdekken en er plezier aan beleven. The more, the merrier, niks mis mee.

Aan de andere kant heb ik het er lastig mee dat ze hun Friends-merchandise (truien, shirts, petjes, drinkbussen, you name it, you Friends it) combineren met hun enorme sneakers, schreeuwerige truien en aan hun lijfjes plakkende crop tops.

Ze overschrijven mijn eigen Friends-ervaring met heel hun nineties-revival.

Friends kijken was voor mij een soort van overgangsritueel. Meer dan menstrueren of borsten krijgen, was Friends kijken voor mij volwassen worden. Het was iets wat ik mocht en mijn kleine zusjes niet, het was oprechte quality time tussen mij en mijn mama, het was opgroeien, in een zetel met thee en een chocolate chip cookie.

Tweede van rechts: de onschuldige, overgangsrituelende Friends-kijker Sara.


En nu zijn hebben die vuile tieners dat in de blender gegooid met all things nineties: Britney Spears, Nirvana, rode fake leren jassen en grote geruite hemden rond het middel geknoopt.

meisje met jeans en crop top
Vuile tiener die vast ergens een Friends shirt in haar kast heeft liggen. Vermoedelijk een HEEL KORT shirt.

Laten we concluderen dat dit hier dan ouder worden is. Ik had er mij vanalles bij voorgesteld, maar niet dat ze Friends voor mij gingen bezoedelen. DAMNIT you tieners.

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

Eén reactie op “Elke dag wel iets: 39

  1. Goofball schreef:

    oh is er een Friends revival bij tieners aan de gang? Daarvan was ik nog niet op de hoogte.

    ‘k heb niet zo echt een emotionele band met Friends, maar ik hoop dan toch wel dat ze mijn Merlina herinneringen nooit bezoedelen 😉

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.