eMoSHiT

Bereid je voor op veel woorden

en nog meer gevoelens

more

Elke dag wel iets: 40

Sara Theunynck // vrijdag, 11 oktober 2019


STAD

Terwijl ik dit schrijf, hoor ik op de achtergrond een groep mannen ‘YIIIIIHAAAAAA’ roepen. Onze buurman houdt een verjaardagsfeest. Eentje met ambiance. En een stripper. Dat weten we, omdat die eerst voor onze deur stond, met de boodschap dat ze ‘kwam dansen’ op huisnummer X. Dat dat de deur ernaast was, moest mijn lief haar melden. <3

De dag dat ik hier een stuk schreef over hoe Borgerhout net als alle andere plaatsen is, zagen we, terwijl we bij familie zaten te eten, onze gevel op een krantenwebsite omdat er in onze straat een schiet-incident geweest was (bleek achteraf helemaal niks te zijn) en de politie naar een wapen op zoek was.

Vanmiddag kocht ik voor 70 cent een enorme bos bladpeterselie bij de groentenman in de buurt, waar mijn zoon prompt een vijg aangeboden kreeg, toen hij om een tomaatje vroeg (met een blik van ‘ik kan maar proberen, dat ziet er hier wel een tomaatbevattende locatie uit’). Commercieel geen interessante transactie voor de groentenman, maar echt <3.

Gisteren hield ik mijn wekelijkse babbel met een super-aardige, kinderlijk aandoende man uit onze straat: elke keer vertelt hij enthousiast dat hij muziek maakt (ik had een keer verteld dat mijn lief muzikant is). Soms heeft hij een klein plastic trompetje bij. <3

Pas maakten Zita en ik een vriendin in een klerenwinkel. We pasten samen met haar kleren en zeiden hoe goed ze met een beige ribfluwelen broek stond. Ze was de zestig voorbij, ze droeg Nathan en hele dure juwelen. We hadden het over kleurencombinaties en hielpen haar zich in te schrijven voor de nieuwsbrief van de winkel, voor tien procent extra korting. Ze rockte die broek, waar wij er frommelige zwervers in uitzagen. <3

Het stadsleven op zijn best. Als je het wil zien. (behalve dat schieten dan, dat hoeft nu niet persé)

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

Eén reactie op “Elke dag wel iets: 40

  1. Goofball schreef:

    Alle, dat uw lief die stripper niet uitgenodigd heeft. Zo een avondje samen dansen is toch fun?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.