eMoSHiT

Want ons leven is soms een puinhoop

Maar wel een hele mooie

more

Elke dag wel iets: 52

Sara Theunynck // woensdag, 23 oktober 2019


LEEFDAG

Het huis is proper. De planten niet meer dorstig.

Ik heb lasagne gemaakt.

Ik heb yoga gedaan.

Ik heb een uur tv gekeken terwijl ik mijn ochtendkoffie dronk.

Ik heb mijn gezicht onder handen laten nemen door een professional (eerste keer ooit, ze noemde me ‘mevrouw’ en ik voelde me erg volwassen).

Ik heb boodschappen gedaan op een uur dat ik niet aan de kassa moest aanschuiven.

Ik heb mijn kind op tijd van de opvang gehaald en hem laten lopen over het voetpad, ik heb hem laten stilstaan bij alles wat hij interessant vond. Ik heb hem niet opgejaagd.

Ik heb tijd genomen. Tijd voor mij, voor ons, tijd waarmee ik de rest van de tijd leuker maak en ben. Ik ben dankbaar dat het kan, ik ben verbaasd dat niet meer mensen tijd nemen of nodig hebben. Ik claim de tijd om mij niet door het leven te haasten. Om mijzelf minstens de kans te geven hier en nu te leven.

Ik claim deze tijd meestal wekelijks. En eigenlijk wil ik niet meer, zoals ik normaal die tijd voor mezelf verantwoord, zeggen dat ik die dag neem om te schrijven. Want eerlijk, ik schrijf die dag niet perse meer dan op andere dagen. Ik zei dat het mijn schrijfdag was, omdat ik niet durfde zeggen dat het mijn ‘leef’dag is. Omdat dat gek genoeg (nog) niet aanvaard lijkt. Tijd nemen om te leven. Maar bij deze, ik werk 4/5 want ik neem een leefdag.

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

5 reacties op “Elke dag wel iets: 52

 1. Lien schreef:

  Ha! ik hou van die “elke dag wel iets”-jes !
  heerlijke intermezzo’s voor ons lezers – Txs!

  1. Sara Theunynck schreef:

   <3

 2. Daphne schreef:

  Ja, ja, JA! Dat is het. En inderdaad, ze blijven zo fijn om te lezen, en ook zo herkenbaar, jouw stukjes ‘Elke dag wel iets’. X

  1. Sara Theunynck schreef:

   Maar danku <3.

 3. Hanne schreef:

  Eigenlijk is jouw leefdag ook een werkdag. Een werkdag thuis om het leven voor jou en je gezin leefbaarder te maken.
  Ik heb ook zo’n leefdag. Hij maakt mij op alle vlakken een beter mens.
  4/5e werken zou de norm moeten zijn.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.