eMoSHiT

WANT VERSTANDIGE BLOGS MET NUTTIGE TIPS

zijn er al genoeg

more

Elke dag wel iets: 57

Sara Theunynck // maandag, 28 oktober 2019


Een paar dingen waar ik de laatste tijd erg van geniet, dus gewoon omdat het maandag is en we allemaal wel een tikkie plezier kunnen gebruiken en omdat het maandag is voor mijn brein, daarom dus, ok.

Zondag met Lubach
Arjen Lubach is grappig, zijn redactie geniaal, zijn programma echt iets waar ik elke week naar uitkijk. Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd, politici een beetje op hun plaats gezet, mopjes, nieuws, alles waar ik voor leef eigenlijk.
En goed nieuws, als je het nog niet kent, ALLE afleveringen staan gewoon op YouTube. Zoals deze, over waarom we beter permanent in de wintertijd zouden leven. Of deze over kernenergie. Deze show zit echt pal op het kruispunt van lachen en bijleren. En daar word ik heel blij van.

Deze pasta
Soms word ik een beetje boos omdat het nu al donker is, omdat er geen lekkere tomaten meer zijn, omdat Spritz-seizoen nu echt voorbij is. Omdat blote benen nauwelijks nog een optie zijn of omdat ik weer doorweekt ben thuisgekomen. Dan zijn er gelukkig een paar dingen die mij kunnen helpen om de situatie (aka, de donkere seizoenen) vanuit een andere invalshoek te bekijken. Enter: de bitternut en salie-pasta. Deze pasta is belachelijk lekker, belachelijk gemakkelijk en belachelijk geschikt om voor tv onder een dekentje op te eten. We hebben hem de afgelopen weken al twee keer gegeten. Tip: doe vooral veel kaas op het einde. Veel kaas is een prioriteit in de winter.

Gezonde instagewoonten
Ik werd een beetje sikkeneurig van mijn ge-instagram, zelfs al postte ik niks meer en had ik de app van mijn telefoon gehaald, nu was ik toch veel via de browser aan het scrollen en ik werd er ongelukkig van en boos op mezelf en dusss heb ik het aantal mensen die ik volg herleid tot een vijftigtal actieve accounts. Dat betekent dat Instagram nu basically saai geworden is: ik volg wat nieuws-accounts, een paar inspirerende vrouwen, hier en daar iemand grappig, maar serieus, ik heb max. 5 stories bovenaan staan en ik kan echt weer scrollen en dingen tegenkomen die ik gisteren gezien heb. DE GEMOEDSRUST, MAN. Misschien is deze aanpak niks voor jou, maar voor mij werkt het like nothing else. Een ander verhaal is hoe moeilijk instagram het je maakt wanneer je veel mensen wil ontvolgen, dit hele proces heeft mij ongeveer twee weken gekost. TWEE WEKEN, Marc. Serieus.

Becoming lezen
In alle eerlijkheid is het boek net uit, dus zit ik een soort van post-boek-rouwperiode. Zo van: meih, ik weet niet aan welk boek ik nu zelfs nog maar wil beginnen, want ik ben nog aan het verwerken dat het vorige boek uit is en waar moet ik nu naar uitkijken, enfin, dat gevoel.
Ik vond Becoming echt heel fascinerend. Michelle Obama is gewoon een echte persoon, met echte gevoelens, gedachten, ambities, struggles en ze had een heel echt leven voor ze nog maar first lady werd. Je hebt de neiging zo iemand als een eendimensionaal iets te gaan bekijken, maar uiteraard is ze gewoon een mens. En is het leuk om te lezen over échte mensen met fascinerende levens. En dat boek is 1000 bladzijden, dat is, zodra je beslist hebt dat je je gaat committen aan een boek, een geruststellende hoeveelheid bladzijden. Maar ik wil wel verder op deze leesgolf, want lezen is uiteraard zo goed voor mijn overprikkeld brein.

foto pasta van Alexandra Cooks

Wij denken dat jij deze artikels ook wel leuk gaat vinden

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

4 reacties op “Elke dag wel iets: 57

 1. Hadewych schreef:

  Thanks lieve Sarah, ik voel nu al de deugd die uw tips mij gaan doen. (Huh, vreemde zin.) 3 van de 4 dingen ga ik gewoon blindelings in mijn leven implementeren.

  1. Sara Theunynck schreef:

   Al mijn liefde. En warmte. En pompoenpasta’s. XXX

 2. Goofball schreef:

  ik volg op instagram vooral natuurhastags…niet personen, geen “heb je mij gezien” posts, maar bergen, meren , paddestoelen en herfstblaadjes. En stories bekijk ik doorgaans niet.

  1. Sara Theunynck schreef:

   Dat klinkt héél rustgevend. 🙌🏼

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.