eMoSHiT

WANT SOMS WILLEN WIJ GEWOON ONS HART UITSTORTEN OP DE ZETEL BIJ OPRAH

EN DAT ZE ONS EEN VAN HAAR PERFECTE ZAKDOEKEN AANREIKT

more

Elke dag wel iets: 67

Sara Theunynck // vrijdag, 15 november 2019


IK HEB HET WAT GEHAD MET

Reclame

Basically bijna alle reclame voor alles. Want ofwel vind ik die ergerlijk ofwel wil ik het ding kopen en dan vind ik mezelf ergerlijk. Want ik heb GENOEG SPULLEN. Behalve die ene reclame van Dreamland, waar ik om moet huilen. Maar zelfs die vind ik een beetje ergerlijk omdat die ZO EENDUIDIG EEN VERHAAL wil vertellen dat ik denk: sjeez, kon dit niet subtieler. Maar toch moet ik maar naar dat jongetje en zijn pop kijken en ik huil al.

Politiek

Want, ja, spreekt voor zich. In een cultuurminnend en -makend gezin vind ik de keuzes die gemaakt worden onbegrijpelijk. Begrijp ik niet waarom we een solidair systeem willen kapotmaken, waarom de mensen die dit beslissen hoog en droog zitten, kibbelen over de belachelijkste dingen en enorme pensioenen opstrijken. Mee gehad.

Dingen die vroeger een gewone naam hadden en nu niet meer

Pas ontdekte ik dat iets wat vroeger ‘sportkamp’ heette, nu ‘Little Ball Village’ heet. Dat is voor mij de druppel. Wat is er mis met sportkamp? Wat is er mis met dingen een gewone naam geven? Want zwemkamp heet in diezelfde trend ‘Little Swim Lane’ en skikamp ‘Little Ski Mountain’. Ik zeg nee. Ik zeg zo hard nee dat ik bijna op het punt om de subreddit ‘DINGEN DIE VROEGER EEN GEWONE NAAM HADDEN’ te beginnen en mensen die mij kennen, weten dat ik niks weet van Reddit en dat dat niet mijn habitat is, MAAR TOCH! Want deze is bijvoorbeeld wel heel grappig (danku Ben om mij op alle grappige subreddits te wijzen en mijn coolheid daardoor toch met 1% te verhogen).

Singlesday

Serieus, hoeveel commerciële feestdagen kunnen we er nog bijnemen? HOEVEEL? Ik hou van singles, ik hoop dat ze allemaal gelukkig zijn en ik vind ook dat ze best belastingvermindering mogen krijgen omdat hun leven duurder is en omdat het suckt om alleen de waterrekening te betalen en een hele week knolselder te moeten eten, omdat wintergroenten gigantisch zijn, maar singles, moeten jullie een dag hebben? 11/11 is voor de doden en de goede doelen en niet voor dertig extra reclame-nieuwsbrieven vol kortingen om mij nog meer te doen kopen, laat mij met rust.

Ik beloof het, morgen ben ik positief en aardig voor de wereld. Maar vandaag ben ik gewoon effe Samuel L. Jackson op een vliegtuig vol slangen.

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

4 reacties op “Elke dag wel iets: 67

 1. Nobutterfly schreef:

  Volledig gelijk, zeker met die singlesday. Ik heb geen nood aan een dag en kortingen om van alles te kopen dat ik toch niet wil

 2. Goofball schreef:

  Singles Day komt uit China eh…grootste kortingendag ter wereld, grootste recordbrekende omzet op 1 dag ter wereld enz. en omdat het online is, gaat het in concurrentie met de andere grote online platformen en dus is het opeens overal. Ook al is het 2 weken later de Amerikaanse versie “Black Friday”.

  1. Sara Theunynck schreef:

   I know. Ik vind het allemaal raar.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.