eMoSHiT

WANT VERSTANDIGE BLOGS MET NUTTIGE TIPS

zijn er al genoeg

more

Elke dag wel iets: 72

Sara Theunynck // donderdag, 21 november 2019


ZO GOOD

Ik weet niet wat jij deze winter doet, maar ik zit gewoon elke week te wachten op een nieuwe aflevering van The Good Place.

Dat is echt, met verre, nee, oneindige voorsprong, de beste vlucht weg van de puinhoop die de wereld de laatste tijd lijkt te zijn. En BOY heb ik het gevoel dat er veel te vluchten valt: klimaat om zeep, sociale welvaartsstaat onder druk, politici stommeriken, vrouwen nog altijd onderdrukt en bepoteld door mannen met macht EN GA ZO MAAR DOOR.

Ik word er heel onrustig en bang van wanneer ik daar te hard over nadenk. Dus ik moet soms gewoon ontspannen. En jij waarschijnlijk ook. En als je dat nog niet doet door heel graag naar The Good Place te kijken, laat mij dan zeggen waarom je dat wel moet doen. In de eerste plaats moet je mij gewoon geloven, want eigenlijk is het supermoeilijk om te beschrijven HOE GOED The Good Place is, want er zijn zoveel twists en turns in het verhaal die zo geniaal zijn, maar echt wel niet leuk om op voorhand te weten. Dus, een paar kleine dingen die je over de streep gaan halen, maar eigenlijk was je al overtuigd, gewoon omdat ik het zei, dat is afgesproken, toch?

Het Gevloek
Omdat deze reeks zich afspeelt in een goed hiernamaals, wordt er niet gevloekt. Reeksen waarin flauw gevloekt wordt, vind ik meestal kut. Maar hier zijn de vloeken zijn zo lame dat ze fantastisch zijn.

via GIPHY

De genialiteit van de schrijvers en de acteurs en het is zo mooi dat alles samenkomt

De cast is zo goed. De zussen Theunynck zijn al fan van Kirsten Bell sinds Veronica Mars, dit filmpje en zeker sinds dit moment.

Ted Danson is een van de grappigste mannen ooit en eigenlijk is iedereen gewoon geniaal. EN EN EN is The Good Place zo goed geschreven. Oh zoveel humor, zoveel goeie dialogen, zoveel maatschappelijke thema’s die aan bod komen op de grappigste manier ooit, zoveel diepmenselijkheid. Ik kan er werkelijk niet over ophouden. Ik zou bijna opnieuw gaan studeren, zodat ik een studie kan volgen waar ik een masterscriptie over The Good Place kan schrijven. Zo groot is mijn liefde.

via GIPHY

via GIPHY

Vliegende scampi

In het hiernamaals kan alles. Dat weet iedereen. Dus vliegen er soms ook hele grote garnalen rond. En dat is grappig.

De kleine politieke mopjes

via GIPHY

De Judge

In de serie is er dus een rechter die oordeelt over het hele universum, met de toepasselijke titel ‘Almighty Judge on High of All Beings Living and Dead for All Eternity’. De geniale Maya Rudolph speelt haar. Hoe dat personage in mekaar zit, dat is…ik heb geen woorden. Van blijdschap hè. Sprakeloos van blijdschap. Check het hieronder, maar waarschuwing: enige spoilers, people.

Ya Basic

Ik heb lang moeten nadenken over wat er precies zo voldoeninggevend is aan tegen iemand ‘YA BASIC’ te zeggen en nu weet ik het. Het gaat terug naar tijden toen je iemand nog met alle kind-intensiteit een ‘deb’ of een ’trut’ of een ‘stoemme’ kon noemen. Helaas verleren we dit plezier met volwassen worden, het is plots niet meer sociaal acceptabel, je voelt je belachelijk wanneer je je toevlucht moet nemen tot een kinderscheldwoord, het is eigenlijk een heel eenzaam iets. Maar nu kan je ‘YA BASIC’ gebruiken. En is de wereld weer goed. Laat ik u vertellen dat er geen paar dagen voorbijgaan waarin niet een opportuniteit ontstaat voor een Theunynckzusje om een ander ‘YA BASIC’ te roepen, whatsappen of iMessagen. Zo veelzijdig inzetbaar.

via GIPHY

En ga nu gewoon The Good Place kijken. Ik heb intussen zelfs mezelf overtuigd om nog eens vanaf seizoen 1 de hele reeks opnieuw te kijken. Jullie kunnen de komende dertig dagen geen stukjes verwachten. Ik ben euhm ziek. Sorry.

Wij denken dat jij deze artikels ook wel leuk gaat vinden

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.