eMoSHiT

WANT VERSTANDIGE BLOGS MET NUTTIGE TIPS

zijn er al genoeg

more

Elke dag wel iets: 76

Sara Theunynck // maandag, 25 november 2019


OVER DAT TREINDING

Hoe goed was het dat ik vanmorgen hier las dat ‘zitplaatsen in de trein drie kwart van de reistijd leeg blijven’ en dat ‘overvolle treinen een zeldzaamheid zijn, minder dan 1 procent’. Mijn probleem is zeldzaam! En zal dus ook niet snel opgelost worden, zo leid ik af uit het artikel. Want er moeten eerder minder zitplaatsen zijn dan meer. MINDER, gasten!

Des te beter dan dat jullie mij helpen om een perky pendelaar te blijven.

Gekregen tip 1: Ik heb een keuze

Zo waar. Ik héb inderdaad een keuze. Ik zou ook in de file kunnen gaan staan. Ik zou ook een job dichter bij huis kunnen zoeken of meer mindful kunnen worden over pendelen. IKZELF heb controle over deze situatie. Ik ben geen slachtoffer, ik ben een actieve participant. Jup, dat voelt al beter.

Gekregen tip 2: Geef jezelf Eersteklas cadeau

Toptip. Wat mij vooral het heerlijk rustgevende gevoel geeft dat er nog opties zijn, stokken achter de deur. Een veilig gevoel. Zoals wanneer je weet dat er nog zeker twaalf extra toiletrollen zijn. Dat je weet: ik kan gewoon een volgende rol pakken, ik kom niet in de (letterlijke) shit terecht. Dat er nog een veilige hoeveelheid geld op je bankrekening staat, nog twee propere onderbroeken in de kast, een blik kerstomaten en een pak pasta in de kast. Eersteklas is er nog, voor wanneer ik nog een paar tikjes gefrustreerder ben. Heerlijk idee.

Gekregen tip 3: Selecteer nu eindelijk die foto’s voor dat fotoalbum van je kind

Kan deze lezer in mijn hoofd kijken? Heeft deze lezer enig idee hoe hard ze daarmee op exact de juiste knop duwt? Die fotoalbums, dat is iets waar ik ’s nachts van wakker schrik. Ik kan echt ver doorgedreven angstgedachten hebben dat al mijn foto’s uit de cloud verdwenen zullen zijn en dat ik dan enkel mezelf zal hebben om te verwijten dat ik niet eerder dat fotoalbum gemaakt heb. En dan zie ik al hoe teleurgesteld ik zal zijn en mijn kind en de samenleving (ja, zover gaat dat, in mijn angstdromen). Vermoedelijk is het omdat ik zelf ben opgegroeid met een mama die elk jaar in de zomer waanzinnig plichtbewust foto’s, tekeningen, brieven en rapporten inplakte in een album per kind, dat ze bleef aanvullen tot we het huis uitgingen. En ik ben daar zo blij mee. Dus ik wil ook fotoalbums, maar ik word verlamd door de hoeveelheid werk en gedoe en de onmogelijkheid van perfectie. Maar…perfect treinprojectje. Maand per maand door mijn foto’s gaan en een selectie maken en dan dat fotoalbum in gang zetten. Goeie tip.

Gekregen tip 4: Ut Komt zoals Ut Komt

Deze tip kwam rechtstreeks van het universum op mijn pad. Vanmorgen fietste ik, na mijn ochtendlijke treinrit (superdruk, maar met zitplaats, amper 5 minuten vertraging, ontbeten op de trein met podcast, laat ik de ervaring een solide 8/10 geven) bijna het terrein van mijn werkgever op en fietste ik langs een Nederlandse vrachtwagen, die in een soort sierlijk handschrift op de cabine de volgende affirmatie had staan: Ut Komt zoals Ut Komt. Wat mij deed denken: ja, dat moet ik doen, ik moet mijn inner camionchauffeur vinden, degene die door Europa cruist en werkelijk alles moet nemen zoals het komt. Dus vanaf nu visualiseer ik haar, ik noem haar Greet, ze manoeuvreert haar camion vlot door Europese steden, staat geduldig in de file en laat zich niet opjagen door Gele Hesjes of smalle eenrichtingsstraten of door het feit dat er in het tankstation geen enkele propere wc meer is of geen snickersen meer. Ut Komt zoals Ut komt, weetjewel.

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.