eMoSHiT

Bereid je voor op veel woorden

en nog meer gevoelens

more

Elke dag wel iets: 80

Sara Theunynck // zondag, 1 december 2019


Die tsunami aan Black Friday aanbiedingen agressieve schreeuwerige nieuwsbrieven in mijn inbox, ik word daar hoogst onrustig van. Met heel mijn hoofd en al mijn overtuigingen ben ik duizend procent tegen, maar emotioneel kost het mij waanzinnig veel moeite om niet meegesleept te worden in al die aanbiedingen, dan denk ik: ja, maar als ik tussen nu en volgende maand toch ding X nodig heb, dan zou ik beter kijken of ik dat nu niet kan vinden, want anders smijt ik geld weg, toch?

Terwijl ik weet dat ik eigenlijk niks nodig heb. Alles werkt. Onze wc-borstel is stuk, maar dat is dan ook het enige wat ik zou willen kopen. En was er dit weekend een wc-borstel in promo? Niet dat ik weet. De energie die het mij vrijdag kostte om bij elke aanbieding mijn eigen overtuiging als een mantra tegen mezelf te herhalen, ik schrok ervan.

Mijn plan: de komende agressieve nieuwsbrievenperiodes twee dingen doen.

1.De inbox mijden als de pest.
2.Focussen op dingen die geen geld kosten.

Drie dingen die geen geld kosten, hierzo.

Beautiful News Daily (kwam ik hier tegen)

De wereld is om zeep, denk ik vaak. Onze politici zijn vooral bezig met steekpenningen, de grote multinationals met winst maken en geen fok geven om de wereld, iedereen vooral met zijn eigen. Dus ik heb dingen zoals dit nodig. Niet perse om dan op mijn lauweren te rusten en te denken dat alles wel ok zal zijn, maar om nog een beetje positieve energie te hebben voor het gevecht. Kleine lichtpunten, snippers hoop, dat de systemen langzaam toch veranderen. Of dat die mogelijkheid minstens bestaat.

Papieren kunstwerken, gebaseerd op de vormen van micro-organismen

Allez, kijkt, hoe schoon. Hoeveel rust dit uitstraalt en hoe hard dit geen agressieve nieuwsbrief is.

Dingen die je normaal op elke regular Sunday doet met eitjes maar dan met struisvogel-eieren.

Punt 1: Struisvogels zijn funny. En lichtjes angstaanjagend.
Punt 2: Struisvogel-eieren zijn waanzinnig fascinerend om naar te kijken.
Punt 3: Ik had al een voorliefde voor Bon Appétit en vooral dan voor Claire. Maar Molly is dus ook funny.
Punt 4: Eigenlijk is alles waar je een heel grote of heel kleine versie van maakt, leuk en grappig. Kwarteleieren? Tell me more. Struisvogeleieren? Idem.
Punt 5: Zijn er nog argumenten nodig? Ik denk van niet.

En nog 1 ding dat geen geld kost: een foto van mij in een enorme appel. Alsjeblief. Graag gedaan. Ga en consuminder in vrede.

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

Eén reactie op “Elke dag wel iets: 80

  1. Goofball schreef:

    whoaa dat beautiful news…geweldig. Bedankt om te delen. Ik heb me prompt op de rss feed geabonneerd.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.