eMoSHiT

Bereid je voor op veel woorden

en nog meer gevoelens

more

Elke dag wel iets: 87

Sara Theunynck // maandag, 9 december 2019


Het zijn dagen van te weinig slaap, want het kindje is intussen twee en je wil ook wel eens opblijven in het weekend. Maar het kind vindt 7 uur echt een prima opstaansuur maar jij vindt dat niet, maar kindjes winnen echt altijd als het op opstaan aankomt.

Het zijn dagen van veel wassen, want het kind heeft een gletsjer van een snotneus die hij de hele tijd half stiekem aan je schouder afveegt en nu hij ziek is, doorweekt hij ook je truien met zijn kwijl, zijn snot, en zijn zweetkopke.

Het zijn dagen van veel willen doen, maar werkelijk nergens toe komen. Van echt geen grein goesting te hebben nadat het kind met zeventien slaapkindjeslaaps in zijn bedje is gelegd. Van lijstjes enkel te zien groeien en niet te zien krimpen.

Het zijn dagen van je neer te leggen bij wat er is. Een soort rustige tunnelvisie te ontwikkelen. En volop te genieten van de traagheid, de warme lijvekes die nog eens dichtbij willen zijn, van knuffelen, van tv-kijken, van joggingbroeken, van te vergeten wat je allemaal zou willen doen. Van heel bewust een beetje aan overleven te doen.

Het zijn dagen waarop dat ok is. Dat is al.

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

4 reacties op “Elke dag wel iets: 87

 1. Daphne schreef:

  Mooi & mild geschreven!

  1. Sara Theunynck schreef:

   Danku <3.

 2. Ellen schreef:

  Exacte beschrijving van mijn dagen.. En dat het ok is, mag ik vooral niet vergeten 🙂

  1. Sara Theunynck schreef:

   Het is KEI OK. <3

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.