eMoSHiT

Want ons leven is soms een puinhoop

Maar wel een hele mooie

more

Elke dag wel iets: 89

Sara Theunynck // donderdag, 12 december 2019


Al een aantal dagen had ik het ‘ding’ gezien. Het was een soort partyvillage, plots ontstaan op het plein. Op dat plein ontstaan nogal vaak dingen, meestal culturele, meestal in de tenten van de stad (die rood zijn). Maar nu stond er plots een groot geel tentendorp. Een treurig tentendorp: geen muziek, geen dansjes, geen volk. Normale ‘dingen’ op het plein blijven 1 of 2 dagen staan in het weekend en zijn doorgaans luid, dit ding stond er al vier dagen, ook in de week en was verdacht stil. Ik was verward. Omdat het geel was, dacht ik eerst aan Amnesty. Een dag eerder was ik er bijna heen gegaan om kaarsen of postkaarten te kopen voor de goeie zaak. Maar iets hield mij tegen.


Op dag vier ging ik kijken. De gele partyvillage bleek een fokking Scientoloy-kamp te zijn. Ik bleef er nog even rondhangen in de hoop Tom Cruise tegen te komen zodat ik eens heel dramatisch met mijn ogen naar hem zou kunnen rollen. Maar helaas.

Even later wilde ik verontwaardigd een foto doorsturen naar een whatsappgroep: “Kan het zomaar dat fokking Scientology op een openbare plek een partyvillage optrekt?” ging ik sturen. Voor ik ‘m ging versturen, zag ik op de foto twee mensen staan. Toen ik beter keek, zag ik dat het twee getuigen van Jehovah waren. Kijk maar.

Zie die staan, allez, die dutsen(naast de rode pijl) Voor de eerste keer ooit voelde ik een soort van sympathie voor de Jehova’s, de kleine strijdvaardige ondergefinancierde creepster religie, met hun caddies vol flyers, in schakeringen van grijs, beige en donkergrijs, in dappere saaiheid proberen ze even hard te bekeren als de nog creepsterige dudes in het knalgeel patserpaleis.

Ik stel mij, dagen na deze foto, nog steeds veel vragen bij deze opstelling. Is er een poging tot bekering geweest van Jehova’s richting Sciento’s? Of omgekeerd? Haten die mekaar? Of hebben die een soort van competitieve Clijsters-Williams sympathie voor mekaar? Zijn de Jehova’s in die vier dagen succesvoller geweest omdat mensen medelijden hadden? Of trekt Scientology meer aan, de Lamborghini der sektes? En tot slot: WAAROM DE FOK MOET HEEL ANTWERPEN BEKEERD WORDEN?

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

Eén reactie op “Elke dag wel iets: 89

  1. Emma schreef:

    HAHAHAHA!!!

    Nooit stoppen met schrijven aub danku

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.