eMoSHiT

WANT VERSTANDIGE BLOGS MET NUTTIGE TIPS

zijn er al genoeg

more

Elke dag wel iets: 90

Sara Theunynck // zondag, 15 december 2019


Om te beginnen ben ik niet supergoed bezig. Of misschien wel. Maar niet wat betreft mijn dagelijkse stukken. Er vielen een paar dagen tussenuit. En eerst vond ik dat erg, want beloofd is beloofd. Nu denk ik, ik heb goed geleefd, de afgelopen dagen. Had ik willen schrijven, dan ging dat ten koste van leuke dingen. En in dat geval, heb ik beslist, als de CEO van Elke Dag Wel Iets, dat dat niet moest. Dat de leuke dingen gewoon mochten zijn. En dat ik me wel zou excuseren. Dat is namelijk iets belangrijks wat je als baas moet kunnen: toegeven dat je niet deed wat je zei dat je ging doen en WAAROM. Dus bij deze. Ik had leuke dagen. Sorry.

Dat gezegd waren wij gisteren de hele dag in een saunacomplex. Twee dingen zijn daar interessant aan.

  1. De Lijven
  2. Het Entertainment

LIJVEN

via GIPHY

Laat ik met de lijven beginnen. Wanneer ik naar de sauna ga, dan ga ik op plaatsen waar iedereen in zijn blootje is. De eerste twee minuten (of misschien langer, in jouw geval) is dat een beetje raar. Daarna is dat volstrekt logisch en is het heel raar wanneer je plots iemand ziet met kleren aan. En het voordeel aan al dat bloot zijn, is dat je daar een parade aan lijven ziet voorbijkomen, waardoor je, nog meer dan anders, beseft dat de twee à drie lichaamstypes die we collectief hebben beslist mooi te vinden en in reclamecampagnes te gebruiken, echt maar een ministukje zijn van het spectrum van mogelijkheden van hoe een lijf er kan uitzien. Dat is een troostend gevoel. Dat is ook een verrijkende ervaring: ah zo’n borsten…

via GIPHY

Ah die poep, ooh haar op die plek, aah dat buikje, het bestaat allemaal, het is allemaal interessant om te zien. Het is allemaal zacht en menselijk en het zweet allemaal gelijk de pleuris in een kot van 80 graden.

via GIPHY

ENTERTAINMENT

In saunacomplexen bestaat er ook een soort georganiseerd entertainment, genaamd: de opgietsessie. In mijn ervaring wordt dit entertainment steeds georganiseerd door een oudere, dikbuikige man met een uitgesproken lokaal accent. Hij giet een aantal emmers water, waaraan olie met een bepaalde geur is toegevoegd, op kolen. Dan wappert hij met droge of natte handdoeken of met een waaier de stomende lucht die van de kolen afkomt, richting de participanten aan de sessie. Dat vinden mensen leuk.

Ik vind dat ook wel leuk, die warme stoomlucht, alleen heb ik een probleem met de geuren die courant aangeboden worden: dat gaat van lavendel, eucalyptus en cactus tot groene thee en pepermunt. Maar voor mij ruikt het allemaal alsof iemand mij in een kleine ruimte opsluit en dan onder deur interieurparfum/toiletverfrisser spuit. Debiel geparfumeerd, zoet en zwaar. Niet mijn ding.

Dus heb ik een idee: opgietsessies met écht lekkere geuren: parkeergarage, schoenmaker, nieuwe auto, versgemalen koffie, regen op asfalt. Waarom doet niemand dat? Dan zou ik nog eens participeren, want geef toe, het is wel grappig om een buikige man in een dichtgeknoopte handdoek dit soort ritueel te zien uitvoeren.

Er is een WK van, dus het werkelijk een soort van kunst. Opgietkunstenaars, parkeergarage? Wat denken jullie?

Wij denken dat jij deze artikels ook wel leuk gaat vinden

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

Eén reactie op “Elke dag wel iets: 90

  1. Goofball schreef:

    parkeergaragegeur. Ieeeeuwww. Zelfde met nieuwe auto. Dat piekt in je keel.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.