eMoSHiT

Bereid je voor op veel woorden

en nog meer gevoelens

more

Elke dag wel iets: 94

Sara Theunynck // dinsdag, 24 december 2019


Ik heb een idee. Als je de plek waar je woont een beetje beu bent, als je alleen nog maar alle lelijke dingen ziet (believe me, I’ve been there), als je alleen kwaad bent op het vuil op straat, de drollen, de grijsheid, de tristesse, of als je de winter beu bent, dan zou je eigenlijk voor een dagje een tweejarige gids moeten kunnen inschakelen.

Die gids zal jou instant wijzen op alle mooie, verwonderlijke en bijzondere dingen die jullie tegenkomen. De gids zal de maan zien in een stoplicht, zal je wijzen op die enorm lange tram én dan ook nog een taxi, zal werkelijk elke kerstboom weten te spotten die jullie passeren en zal je vragen om ‘Brand In Mokum’ zingend door de stad te lopen.

Elke stoeptegel met een gekke kleur, rare plant, blinkend stuk afval, je gids zal elk object met gepast enthousiasme weten aan te wijzen en je zal niet anders kunnen dan meegaan in dat enthousiasme.

Wanneer jullie dingen passeren die écht de moeite zijn, maar die jij al lang hebt weggefilterd omdat je een chagrijnige volwassene bent, zal je tweejarige gids je met een duidelijke ‘oooh’ of ‘waauw’ attent maken op al het moois: De boten! De toren! H E T W A T E R!!

De gids zal er ook voor zorgen dat je je verbonden voelt met andere mensen, want de kleine gids blijkt enorm charismatisch. Hij zorgt ervoor dat mensen een praatje met je slaan, dat ook zij even uit hun dagelijks chagrijn stappen en meegaan in de verwondering die de gids zo charmant maakt.

De gids hoef je trouwens ook niet te betalen. Het enige wat echt belangrijk is, is ervoor zorgen dat de gids geen honger krijgt. Het is dus wel aangeraden om een paar mandarijnen op zak te hebben en een koekje. Wanneer je voelt dat de gids een tikje hangry wordt, zoek je gewoon een plein, bij voorkeur in de buurt van een straatmuzikant en geniet je van het stukje hedendaagse dans dat je gids vast voor je opvoert. Tot slot: schone luiers meenemen, of als de gids al zindelijk is, een route uitstippelen die voldoende plasopties bevat. Veel plezier.

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

5 reacties op “Elke dag wel iets: 94

 1. Hadewijch schreef:

  Die kleine gids van jullie IS heel erg charismatisch. Fijne kerstdagen voor jullie drietjes! xxx

  1. Sara Theunynck schreef:

   Dito. Op veel glazen rosé en goeie raad voor mekaar in 2020. <3

 2. ktke schreef:

  Op de maandag voor kerst met mijn twee meiden (2 en4) naar de Delhaize getrokken. Hoewel ik persoonlijk niet zo enthousiast was over hun gedans door de gangpaden, hebben ze toch enkele mensen doen lachen. “Och ’t is zo schoon om te zien madam”, zeggen die dan in respons op mijn: “Ga. nu. toch. opzij!!!”.

  1. Sara Theunynck schreef:

   Hahaha. Zo goed. Ik moet toegeven: ik ben ook wel helemaal fan van de spirit van kinderen. Gewoon ongegeneerd uw eigen ding doen, fok maatschappelijke normen. <3

 3. Hanne schreef:

  Ik word daar ook zo gelukkig van en alle mensen rondom ons, mijn twee jarige en ik. Wie wordt er niet gelukkig van een goededag wuivende 2 jarige?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.