eMoSHiT

Bereid je voor op veel woorden

en nog meer gevoelens

more

Elke dag wel iets: 99

Sara Theunynck // woensdag, 8 januari 2020


Wat je zelf kan doen, moet je doen. En al de rest moet je loslaten.

Dat probeer ik tegen mezelf te herhalen wanneer er weer een ontmoedigend bericht op mij afkomt. Nog bosbranden, raketaanvallen, hongersnoden, domme politici.

Het voelt te groot om ooit op te lossen. Maar het is gelijk een spaarpot, probeer ik dan te denken. Als je ontmoedigd bent doordat je er elke keer maar 5 cent in kan stoppen terwijl je 100.000 euro wil, dan spaar je niks.

Dus probeer ik een aardige mens te zijn in de wereld. Want hoe meer aardige mensen, hoe groter het kapitaal aan aardige mensen. Snap je? Met een beetje chance zijn die andere aardigaards dan ook een pak slimmer dan ik en kunnen die problemen écht oplossen, maar daar begint het misschien wel bij. Bij aardig zijn.

Doen wat je zelf kan doen.

Wij denken dat jij deze artikels ook wel leuk gaat vinden

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

2 reacties op “Elke dag wel iets: 99

  1. Lisa schreef:

    Ik vertel dit morgen aan de kinderen in mijn klas.
    Dit is voor hen te visualiseren.

    1. Sara Theunynck schreef:

      Zo leuk om te horen. <3

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.