eMoSHiT

Want ons leven is soms een puinhoop

Maar wel een hele mooie

more

Elke dag wel iets: 112

Sara Theunynck // donderdag, 6 februari 2020


Ken je het, dat iemand iets doet waar je stinkend jaloers op bent omdat het zo superperfect is dat je je voor het hoofd slaat dat je daar zelf niet opgekomen was?

Wel, de aflevering van This American Life deze week was zo’n ding.

Een hele aflevering alleen maar ‘stories about delight’. Verrukking, zo moet je dat vertalen, heb ik ontdekt. Verhalen over mensen hoe verrukking besmettelijk is, verhalen waar ik zelf verrukt van werd, verhalen die mijn hart verwarmden en zo precies waren wat ik nu nodig heb, dat ik me een klein beetje in mijn blootje gezet voel. Hoe weten ze dat? Dat ik dit nu nodig had?

Luister naar de aflevering, als je ook verrukt wil zijn. (zeker act 2, ik heb zo gegrinnikt, meer zelfs, luidop blij gelachen bij act 2)

En laat ik de verrukking verspreiden door met jullie een aantal dingen te delen die mij de afgelopen tijd verrukt hebben:

 • Ik zag een ijsvogel in het park. Ik voelde mij Assepoester en alsof er plots een troep feeën en een gouden koets voor mij stonden. Een ijsvogel! Ik! Ik keek driftig rond in de hoop een andere mens te zien met wie ik dit fenomeen kon delen, zodat ik zeker was dat de ijsvogel écht echt was, maar nope, het spektakel was alleen voor mij. Maar serieus, het was écht.
 • Dit…roept…zoveel…vreugde…op…in…mij.

via MEME

 • De blik in de ogen van mensen wanneer mijn kind extreem enthousiast ‘DAAR IS DE MAAAAAN’ roept op straat vanuit zijn fietsstoeltje.
 • Een groen licht. En dan nog een. En dan nog een aan de voet van een bergop en dat ik dan niet eens moest remmen en gewoon kon blijven doorrijden.
 • Die keer dat ik per ongeluk toevallig opstond met de perfecte beach waves in mijn haar (1 keer per jaar, max, gebeurt dat)
 • Toen ik een avocado opendeed en dat die dan echt zo pér-fect was vanbinnen.
 • De schreeuw van verrukte opwinding die mijn zoon slaakt telkens wanneer we de kerstversiering buiten aandoen.
 • Ik zag in het station deze week twee mensen. Ze naderden mekaar. Hun blijdschap om mekaar te zien, was voelbaar in de lucht. Toen ze mekaar bereikten en omhelsden, ontplofte mijn hart.

En nog zoveel dingen. Verrukt zijn, doe je vooral door goed op te letten, door rond te kijken, door plots iets te zien wat je daarvoor niet zag. Door vreugde te delen met anderen. Door te kijken naar kleine mensen.

Op keiveel verrukking dit jaar. Ik wens het iedereen zo toe. Deel uw verrukkingen. <3

foto van de ijsvogel (kingfisher heet ie in het Engels, dat verrukt mij all over again) door Boris Smokrovic on Unsplash

Wij denken dat jij deze artikels ook wel leuk gaat vinden

Sara Theunynck

Over Sara Theunynck

Sara is een vrouw (shit) van 34. Ze moet er nog aan wennen dat ze nu volwassen is. Ze houdt veel van rare dierenmetaforen. Ze probeert zich minder te haasten en meer IN HET MOMENT te leven. Dat is supermoeilijk, maar wel al makkelijker dan vroeger. Ze koestert kleine overwinningen en probeert niet altijd boos op zichzelf te zijn wanneer DE dingen niet lukken. Ze heeft een zoon en kan daar maar moeilijk over zwijgen. Ja, sorry.

2 reacties op “Elke dag wel iets: 112

 1. Shitty H. schreef:

  God dit heb ik ook zo nodig. Hopelijk helpt het. Februari is tot dusver nog erger dan januari. Damn.

  1. Sara Theunynck schreef:

   Vandaag kon ik het aan, de rest van de week was niet bemoedigend qua we-hebben-het-ergste-achter-ons-liggen. Hou vol. Vuistje. Knuffel. Duimpje.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.